ṭinṭarul armasar

This slideshow requires JavaScript.


Ṭanṭarul  armasar

Daca n-ar exista varietate am fi supusi unei lumi in nuante de gri:  Nici macar ‘sepia” nu a fost inca experimentata. Singurele nuante maronii sant petele lasate de trecerea vremii peste aceasta fotografie care a cunoscut razboiul si zilele ce i-au urmat.
In nuante de gri oamenii orbecaiesc, jinduind culori diferite de alb si negru, pure sau amestecate, in orice parti;  Culoarea, pe de alta parte…aaah, culoarea: Nu este ea parte din monotonia albului, si cand in vartej, nu se retrage inapoi in cochilia alba, acolo de unde a fost distilata, fractionata si reprezentata.
Poate de aceea santem uimiti si devenim una cu natura incercand sa patrundem esenta superfizica a curcubeului. De aceea incetinim pasul si pentru cateva momente ne delectam in fiorul artistic ocazionat de paleta culorilor lui.

Diversitatea ne coloreaza lumea in culori nedescris de frumoase. Creeaza in mintea noatra punti intre trecut si viitor, acel momentul imposibil de trivializat: cel al afinitatii creative. Din cand in cand se materializeaza si devine obiect artistic: O fotografie, un portret, un roman, o poezie, un cantec…Acum universul este puṭin mai puṭin infinit. Il atingem si simtim electricitatea fervoarei creative, curgand prin noi in pamantul care le primeste pe toate.
Apoi ne intoacem la pasul grabit pe asfaltul nespus de gri, fara amprente sonore, fara urme, ca intr-un studio de inregistrare in care urechea simte presiunea lipsei vibratiei sunetului.

 

 

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s