Leonard Bernstein: Plays Rapsody In Blue 1976:

And Part 2:

15 responses to “Leonard Bernstein: Plays Rapsody In Blue 1976:

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte « Stropi de suflet la vedere

  2. Pingback: Sărbători fericite ! « Stropi de suflet la vedere

  3. Pingback: Miercurea fără cuvinte (2) Pentru azi: BUFET SUEDEZ! Serviţi vă rog! « Stropi de suflet la vedere

  4. Pingback: Bobocelul ghinionist « Stropi de suflet la vedere

  5. Pingback: Dăruiţi mărţişoare « Stropi de suflet la vedere

  6. Pingback: Du-te iarnă, mergi la Pol ! « Stropi de suflet la vedere

  7. Pingback: VINE PRIMAVARA « Stropi de suflet la vedere

  8. Mă bucur enorm că am descoperit blogul dumneavoastră. Cu toată sinceritatea vă spun: continuaţi. Este minunat ceea ce faceţi ! Blogul acesta inspira încredere, emană erudiţie , dragoste pentru tot ce este frumos şi instructiv.
    Eu am intrat pe euzicasa cu sfiala în care se intră într-un lăcaş în care trebuie să păşeşti fără zgomot şi să vorbeşti în şoaptă pentru a nu tulbura oratorul şi doar să taci şi să sorbi fiecare cuvânt, să simţi, să asimilezi şi să duci mai departe .
    M-a impresionat fiecare răspuns, fiecare comentariu pe care mi l-aţi lăsat pe blog. Le voi păstra aşa cum păstrezi un trofeu. Nu ştiu cine sunteţi dincolo de sticla laptopului, dar aici pe blog vă văd un uriaş al culturii şi simt nevoia să mă comport asemeni elevului în faţa profesorului preferat.
    Mi-aţi spus că aţi răsfoit blogul meu şi că v-a impresionat. Nici nu vă închipuiţi ce aripi mi-aţi dat în acel moment şi cât de onorată am fost!
    Vă mulţumesc pentru tot şi în special pentru că faceţi ca acest blog să existe.

    Like

    • Sant doar un om care a petrecut mult timp in compania radioului,a televizorului, si a cartilor: Imi plac artele si imi pace sa raspandesc cat mai mult din ceea ca am considerat de neptretuit.
      Am avut noroc de a primi o baza educationala de neegalat, de la cei mai binevoitori si intelepti educatori acasa, si le voi fi recunoscator cat voi trai. Imi pare bine ca avem ocazia sa ne bucuram de aventura virtuala a neantului: internetul e mai aproape de conceptul de univers decat orice alta realizare a omenirii, atata vreme cat mai e lasat sa existe fara prea mult control. Mai uit pe harta mea, si vad tarile care controleaza accesul la internet, as cum le vad pe cale care-l lasa se existe.

      Like

  9. Apreciat la scară mondială, având un palmares profesional de excepţie, monstru sacru al muzicii clasice, Leonard Brenstein (Lenny – cum îi spuneau prietenii) nu poate decât să încânte prin prestaţia sa de excepţie ! Iar dacă adăugăm şi nu mai puţin celebra “Rhapsody in blue”, această minunată compoziție pentru pian și orchestră, care chiar la prima sa audiție a avut un succes enorm ridicând în picioare elita New York-ului (12 februarie 1924 în Aeolian Hall din New York) este de prisos să mai spun ce impact are asupra mea această audiţie! Un regal la primele ore ale dimineţii !
    O zi minunată, asemeni Rapsodiei albastre!

    Like

    • Si pentru mine, este intotdeauna un moment singular de neegalat cand ascult muzica cu care am crescut, chiar daca erau numai 2 posturi de radio, pe unde medii: Prima oara cand am ascultat “Rapsody in Blue”, a fost cu Radu Lupu. Acum dupa aporape trei decade petrecute aici, in California, nu pot sa nu apreciez acea interpretare a unui ritm de jazz asa de deosebit de tot ceea ce definea muzica noastra, si cea clasica. E un talent de neegalat, cred.

      Like

  10. Pingback: Miercurea fără cuvinte/ Uitat de toţi « Stropi de suflet la vedere

    • Ma bucur de entuziasmul fara egal pe care il manifestati: cred ca intelegeti motivele pentru care ma aventurez in a reitera subiecte de anvergura, stiind ca viata fiind dinamica, trebuie sa continuam transmiterea valorilor din trecut, in present, ca sa poata fi continuate de cei tineri. Cu ajutorul computerelor putem sa actionam mult mai usor decat in trecut. Ma bucura faptul ca gasiti paginile mele destul de interesante ca sa fie impartasite cu prieteni. Una dintre misiunile mele este de a mentine cultura si amintirile noaastre vii pentru cei de-acasa, si pentru cei care sant prin sraini. Ma bucur ca acum, dupa mai putin de trei luni de cand am inaugurat euzicasa, sant deja vizitatori din 55 de tari, de pe toate continentele. Multumesc de incurajarea pe care mi-o dati in a continua.

      Like

Leave a Reply: (What... You're shy?)