Prăjitură cu fructe

Visine, Visine!

D-ale copilăriei

Avem în curte o adevărată livadă: un cireş amar, un vişin, un cais, un măr, doi pruni, un smochin şi un piersicuţ. O adevărată avere pentru bucătăraşii noştri pricepuţi. Şi cum roadele au început să se pârguiască, ne-am grăbit să declarăm deschis sezonul prăjiturilor cu fructe.

Pasul 1: culegeţi un kilogram de cireşe amare, vişine sau caise. În lipsă de pomi fructiferi în curte, cumpăraţi fructele de la piaţă. Pierdeţi însă momentul cel mai palpitant al pregătirilor, acela care nu apare în nici o carte de bucate: joaca  de-a Tarzan prin copaci.

Pasul 2: scoateţi sâmburii, iar caisele le tăiaţi în bucăţele mici. Dacă aveţi nevoie de ajutor, luaţi-vă gândul, la pasul acesta nu se va oferi nimeni. Scurgeţi excesul de suc.

Pasul 3: pregăţiţi pandişpanul din 7 ouă, o cană de zahăr şi una de făină, 4 linguri de ulei, un plic de zahăr vanilat  şi o linguriţă rasă…

View original post 84 more words

Comments are closed.