this pressed: Atentate în Franța. Ce simbol s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele sociale

Vezi imaginea pe Twitter

comentarii, Un turn Eiffel simplificat, înconjurat de un cerc negru: ‘Peace for Paris’ (Pace pentru Paris), un desen realizat imediat după atentatele de la Paris de către un tânăr desenator francez, s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele sociale sâmbătă.

“Ascultam la radio noaptea trecută și prima mea reacție a fost să desenez și să împărtășesc acest lucru”, a declarat pentru AFP Jean Jullien, desenator francez de 32 de ani care trăiește la Londra.

“A fost spontan, am vrut să fac ceva care poate fi util oamenilor”, a spus el.

“Având în vedere violența atacurilor (care au făcut 128 morți), simbolul +Peace and Love+ se impunea. Tehnica a fost destul de simplă, cu Turnul Eiffel, simbolul Parisului. Cele două simboluri sunt strâns legate”, a explicat el.

Jean Jullien a publicat pentru prima dată simbolul pe site-ul său (www.jeanjullien.com) înainte de a-l posta pe contul său de Twitter la scurt timp după miezul nopții (twitter.com/jean_jullien). Postarea a fost distribuită de peste 45.000 de ori
și a constituit subiectul a peste 76.000 de noi postări pe Twitter.

La 7 ianuarie, după ce s-a aflat despre atacul criminal împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo (soldat cu 12 morți), sloganul ‘Je suis Charlie’ s-a răspândit ca fulgerul. Autorul lui a fost Joachim Roncin, director artistic și jurnalist muzical la revista gratuită Stylist, care a publicat logoul cu litere albe pe fond negru pe contul său de Twitter în mai puțin de o oră după atac.

 

 

Source: Atentate în Franța. Ce simbol s-a răspândit cu repeziciune pe rețelele sociale

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s