BASESCU ARE INDICII DE INALTA TRADARE – Fostul presedinte Traian Basescu arunca bomba dupa atacul sefei DNA Laura Kovesi la SIE: „Doamna Kovesi a intrat intr-un joc care nu e al ei. Intuiesc, dar e pacat ca s-a bagat in acest joc… Doamna Kovesi ori nu stie legea de functionare a SIE ori a facut un joc care nu-i nici al tarii, nici al dansei. Pentru ce sa discreditezi un serviciu de spionaj?” BASESCU ARE INDICII DE INALTA TRADARE – Fostul presedinte Traian Basescu arunca bomba dupa atacul sefei DNA Laura Kovesi la SIE: „Doamna Kovesi a intrat intr-un joc care nu e al ei. Intuiesc, dar e pacat ca s-a bagat in acest joc… Doamna Kovesi ori nu s

image


1 mai, 2016
“In mintea stramba si lucrul drept se stramba”
– parintele Arsenie BOCA
LUJU
BASESCU ARE INDICII DE INALTA TRADARE – Fostul presedinte Traian Basescu arunca bomba dupa atacul sefei DNA Laura Kovesi la SIE: „Doamna Kovesi a intrat intr-un joc care nu e al ei. Intuiesc, dar e pacat ca s-a bagat in acest joc… Doamna Kovesi ori nu stie legea de functionare a SIE ori a facut un joc care nu-i nici al tarii, nici al dansei. Pentru ce sa discreditezi un serviciu de spionaj?”
Postat la: 27.04.2016 13:41 | Scris de: Luju.ro
Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a intrat intr-un joc ce nu este al ei, dar nici al Romaniei. Aceasta este afirmatia facuta de fostul presedinte Traian Basescu (foto), dupa atacul lui Kovesi la adresa Serviciului de Informatii Externe. Acuzatia este una extrem de grava, in conditiile in care, daca lucrurile stau asa cum spune Basescu, s-ar putea vorbi inclusiv de infractiunea de inalta tradare.
Invitat marti seara, 27 aprilie 2016, la TVR, Basescu a comentat declaratiile Laurei Codruta Kovesi despre faptul ca SIE nu colaboreaza cu DNA si ca nu a trimis nicio informare parchetului anticoruptie despre banii pe care afaceristi romani ii scot din tara. In acest context, Traian Basescu a precizat ca fie sefa DNA nu cunoaste legea de functionare a SIE, fie face un joc ce nu este nici al tarii, nici al el. Fostul presedinte a sustinut ca intuieste care este jocul pe care il face Kovesi, dar a refuzat sa dea detalii.
Prezentam declaratia lui Traian Basescu:
„Sunt doua variante: doamna Kovesi ori nu stie legea de functionare a SIE ori a facut un joc care nu-i nici al tarii, nici al dansei. Pentru ce sa discreditezi un serviciu de spionaj? Poate trebuie sa va traduc, SIE inseamna serviciul de spionaj al Romaniei. Un serviciu de spionaj se ocupa de cu totul altceva decat sa priveasca lung dupa cei care eventual fac investitii cu bani fraudati de prin Romania.
Dar, am aici cateva nume. Foarte interesant, am vazut ca doamna Kovesi este extrem de interesata de ce SIE nu-i da nume de romani care depun bani pe afara sau fac achizitii, dar dansa l-a avut in DNA pe Dinu Pescariu, l-a in DNA pe Claudiu Florica, astia doi au furat cel mai mult la Microsoft. I-a lasat liberi, nu le-a pus nici macar o cautiune de 1 leu, i-a facut martori si i-a lasat cu zecile de milioane. Pe astia i-a avut in birou, deci nu trebuia sa-i caute SIE, i-a avut dansa in DNA. Si i-a lasat si cu banii, si cu avioanele, si cu casele, si cu tot ce au furat in dosarul Microsoft. Va mai dau un exemplu: Dragos Dobrescu. Asta a furat de a stins la terenuri, l-au lasat, sigur Dragos Dobrescu e acum la Monaco, poate de asta e suparata pe Franta doamna, dar l-a avut in birou, in DNA. L-a lasat cu toate terenurile, cu toti banii furati, cu avioanele, cu tot ce ii doreste inimioara. Sau alt domn, Valentin Visoiu, daca va spune ceva, tot mare samsar de terenuri. A fost lasat tot de doamna Kovesi cu toate terenurile de la ANRP, cu toti banii, si dansa plange de ce spionii nu se ocupa de cei pe care dansa nu-i opreste in tara. Noul Cod penal te scuteste de puscarie si e foarte bine pentru ca asta stimuleaza pe cei care au facut infractiuni sa ajute justitia. Foarte bine Dinu Pescariu nu faci puscarie, dar nu scrie in Codul penal ca ii las banii furati statului roman. Foarte bine Claudiu Florica nu faci puscarie pentru ca ai denuntat, dar nu scrie in Codul penal ca te las si cu banii furati Claudiu Florica. Sau Dragos Dobrescu, ai denuntat, foarte bine, ai ajutat Justitia, te las liber, dar nu cu banii. Pai cum pui cautiuni de 13 milioane de euro la cate unul, de 5 milioane de ron la altul, si lui Pescariu, Florica, Dragos Dobrescu, Visoiu nu le pui nicio cautiune, nu trebuie sa le recuperezi banii furati? Deci, ceva este in neregula.
Revenind insa la afirmatie, va pot spune ca SIE are cu totul alt mecanism. SIE nu da niciodata structurilor de parchete informari. SIE le spala, cum s-ar spune, functie de tema SIE le transfera SRI sau Politiei. N-are de unde sa stie doamna Kovesi ce a transferat SIE la SRI sau la Politie. Functie de tipul de informatie pe care o au, SIE o transfera la SRI sau la Politie si ea vine procesata ca venind informatie de la Politie sau de la SRI. Nu stiu cat de multe au fost, in orice caz anual ei cam 30-50 de astfel de informari transfera catre institutiile de parchete prin alte institutii. In plus doamna, daca vorbim sa stim ce conturi au, SIE ar trebui sa-si infiltreze oameni in banci, ca-s banci elvetiene, ca-s banci din Franta, ca-s banci din Germania, ca-s bani din Panama, hai in Panama merge, dar nu poti sa faci acest lucru, operatiuni de spionaj, pe teritoriul statelor NATO si UE, este interzis sa faci asa ceva, nu poti sa faci spionaj pe teritoriul aliat. Din acest motiv, colaborarea intre SIE si serviciile omoloage din alte tari NATO sau ale UE se face prin reprezentanti la vedere. Deci reprezentantul SIE la Paris este in ambasada, el contacteaza serviciul omolog si are un om de legatura cu serviciul francez de cate ori este nevoie.
Doamna Kovesi a intrat intr-un joc care nu e al ei. Intuiesc (n.r. – al cui este jocul), dar e pacat ca s-a bagat in acest joc”.
Versiunea web
Termeni si conditii Luju.ro © 2015

http://m.luju.ro/basescu-are-indicii-de-inalta-tradare-fostul-presedinte-traian-basescu-arunca-bomba-dupa-atacul-sefei-dna-laura-kovesi-la-sie-doamna-kovesi-a-intrat-intr-un-joc-care-nu-e-al-ei-intuiesc-dar-e-pacat-ca-s-a-bagat-in-acest-joc-doamna-kovesi-ori-nu-stie-legea

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s