De la Părintele Chris Terhes: Azi, 12 mai 2016, a fost inaugurat scutul antiracheta de la Deveselu.

image

Azi, 12 mai 2016, a fost inaugurat scutul antiracheta de la Deveselu. Vad ca multi sunt revoltati ca Presedintele Iohannis nu s-a dus la inaugurare. Fratilor, e irelevant. Ce s-a intamplat azi e un eveniment cu efecte pozitive pentru Romania ce merg dincolo de persoana sau mandatul lui Iohannis. Aici e vorba de securitatea Romaniei pentru multe generatii de aici inainte.

Vazand reactiile de acum mi-am adus aminte de criza constitutionala din vara lui 2012, cand a fost suspendat Presedintele Basescu.

Criza respectiva a fost folosita de unii ostili Romaniei pentru a face lobby in Congresul american ca Romania nu e un aliat sigur si nu merita sa puna scutul acolo. Cand am aflat am facut impreuna cu alti romani de aici lobby pro-Romania la greu. Am luat membri cheie din Congres la rand, le-am explicat ce se intampla. In unele situatii am apelat la preoti catolici sa-i sune. Am apelat si la episcopul greco-catolic de Canton, Ohio, PS John Michael Botean, sa-l sune pe un congresman din Ohio sa-i explice situatia.

Zilele intregi nu s-a dormit pentru ca am inteles cu totii aici miza pentru Romania. Tin minte ca am urmarit o conferinta de presa a lui Antonescu, presedinte interimar, cand a spus ca Departamentul de Stat si Congresul sunt dezinformati. 🙂

Dupa suficiente telefoane, intalniri, scrisori s-a trimis aceasta scrisoare din Congres catre State Department. Ulterior criza s-a terminat cum stiti.

http://rogca.org/a12-Congresul-american-ingrijorat-de-criza-politica-si-democratica-din-Romania.aspx

Dupa terminarea crizei foarte multi din interior se intrebau ce efect va avea aceasta asupra relatiei dintre Romania si SUA. Altii din afara jubilau.

Pe data de 8 august 2012, prezent la Campia Turzii, dupa ce a primit aprobare de la Washington, ambasadorul american de atunci Mark Gitenstein a spus romanilor asa:

<>

Deci nu uitati, frati romani, guvernele din Romania si SUA vin si pleaca, dar aceasta relatie va dainui. Si va dainui din partea aceasta nu doar pentru ca ar exista o vointa politica ci si pentru ca suntem noi aici, comunitate de romani-americani suficient de conectata si vocala pentru a ne asigura ca Romania nu deraiaza de la valorile democratice dar nici ca America uita unde suntem pe harta.

America a aratat azi ca si-a tinut partea de promisiune din Parteneriatul Strategic.

Ramane ca Romania sa si-l tina pe al ei. Acest parteneriat, inainte de a fi unul militar, e unul unde partenerii impartasesc un set de valori, piatra de temelie fiind statul de drept.

Fara stat de drept nu ai nici armata, nici economie, nici prosperitate.

Nu armara a facut America puternica, ci statul de drept a facut ca America sa devina o putere economica care sa-si permita sa aiba armata puternica. Inainte de toate, America este un set de valori care a facut-o sa devina ceea ce e azi.

Luptati-va pentru libertate, stat de drept, justitie independenta, respectarea drepturilor omului in Romania pentru a construi acolo o tara mai sigura, mai puternica si mai prospera.

Cine a gandit acest parteneriat strategic merita felicitat. Ramane de datoria fiecaruia dintre noi sa-l fructificam la adevaratul sau potential.

God Bless Romania and the US!

Chris Terhes
Romanian Community Coalition
Romanian Greek-Catholic Association

http://m.b1.ro/stiri/politica/mark-gitenstein-guvernele-vin-si-pleaca-important-este-parteneriatul-romano-american-35021.html

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s