Lemnia, Ţinutul Secuiesc, Transilvania

image

image

image

image

image

image

Lemnia, în maghiară Lemhény, în germană Lennen, Ţinutul Secuiesc, în maghiară Székelyföld, în germană Szeklerland, Transilvania, în maghiară Erdély, în germană Siebenbürgen.

Prima atestare documentară datează din anul 1332.

De vizitat,

Biserica fortificată, romano-catolică, Sf. Mihail, construită în anul 1510, ce a suferit transformări în 1608 şi 1777. Incinta fortificată care împrejmuieşte biserica a fost ridicată între secolele al XVI-lea şi al XVII-lea.

Capela Nepomuki Szent János, datând din anul 1764.

La o distanţă de o oră de sat, pe culmea montană de deasupra văii pârâului Lemnia Mare se pot vedea ruinele unei cetăţi cu dimensiuni remarcabile. Tradiţia spune că a fost cetatea lui Álmos.

Pe Dealul Cetăţii de pe lângă valea pârâului Lemnia Mică vom regăsi ruinele unei alte cetăţi impunătoare. Istoricul şi scriitorul Balázs Orbán a numit-o cetatea Csomortán (Şoimeni-Tschomorden), după numele satului din apropiere.

Pe cursul superior al Râului Negru, pe unul dintre culmile mai largi ale Muntelui Lung se află încă o ruină care se numeşte Cetatea Haiducilor. Probabil a fost punctul de veghe al haiducilor de frontieră, stabiliţi la Breţcu.

Advertisements

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s