La mulți ani vatră strămoșească: La mulți ani tuturor! ”Istoria Cetății Făgărașului începe cu data de 11 martie 1291, când regele Ungariei, Andrei al III-lea (1290-1301),

La mulți ani tuturor! 

”Istoria Cetății Făgărașului începe cu data de 11 martie 1291, când regele Ungariei, Andrei al III-lea (1290-1301), ține la Alba-Iulia o congregație cu nobilii maghiari, sași, români și secui din Transilvania, în cadrul căreia se ridică “magister Ugrinus”, afirmând că i s-au luat pe nedrept Făgărașul si Sâmbăta, posesiunile familiei sale, el susținându-și drepturile prin diplomele regale pe care le primiseră antecesorii săi. În urma acestei solicitări, regele i-a redat posesiunile. 

 Acest document este deosebit de important, putând fi considerat drept prima atestare documentară, nu numai a domeniului, ci și a Cetății Făgărașului, având în vedere că în epoca respectivă un domeniu feudal era de neimaginat fără existența unui punct fortificat. Unii istorici asociază această dată cu anularea autonomiei Făgărașului.” (radunegru.licee.edu.ro/IstoriaFagarasului)

photo: muzeufagaras.ro

#CetateaFagaras   #TaraFagarasului
#BeautifulRomania   #DoarRomania

Advertisements

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s