Vaticanul a eliberat un manuscris vital pentru istoria românilor. Personajul cheie: Vlad Ţepeş – CanalMedia.TV

http://canalmedia.tv/vaticanul-a-eliberat-un-manuscris-vital-pentru-istoria-romanilor-personajul-cheie-vlad-tepes/

 Stiri

Vaticanul a eliberat un manuscris vital pentru istoria românilor. Personajul cheie: Vlad Ţepeş

Un manuscris din secolul al XV-lea, despre viaţa lui Vlad Ţepeş, deţinut de Vatican, a fost scos la lumină recent de un istoric din Dâmboviţa, scrie „Adevărul Târgovişte”. Documentul, care este încă în curs de traducere din limba latină în română, este scris de episcopul Niccolo de Modrussa, un trimis special al Papei Pius al II-lea, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Ţepeş, după arestarea acestuia de către Matei Corvin, şi are peste 200 de pagini.

Episcopul vorbeşte despre „Atacul de Noapte” şi despre rana la cap căpătată de Vlad în acest atac, dar îl prezintă pe voievod ca pe un conducător aprig şi neînfricat, care era mereu în prima linie a oştirii sale.

Vlad Ţepeş, sau „Dracula” cum este mai cunoscut în Occident este, cu siguranţă, una dintre cele mai notorii personalităţi autohtone. Poveştile despre pedepsele dure aplicate celor care nu respectau legea, precum trasul în ţeapă, au făcut înconjurul lumii. Recent, istoricul Vasile Lupaşc, din Târgovişte, a reuşit să obţină un manuscris din bibliotecile de la Vatican, în care un călugăr, pe numele său Niccolo de Modrussa, scrie destul de amplu despre Vlad Ţepeş, despre acţiunile lui, dar şi despre motivaţiile lui politice şi militare. Lucrarea se numeşte „Despre războaiele goţilor”.

16275599251_a4d8b1a38f_z (1)

Ineditul document, care nu a depăşit până acum graniţele bibliotecii Vaticanului, nefiind făcut public, va oferi o imagine mult mai clară despre domnitorul Vlad Drăculea, despre organizarea românilor din acea vreme, obiceiurile şi credinţele lor, aşa cum crede Vasile Lupaşc, istoric şi scriitor, omul care a obţinut documentul.

15657504963_aa8d708325_o (1)

„Povestea manuscrisului este mai lungă. Vlad Ţepeş îl învinge pe Mahomed. Matei Corvin a primit, atunci, bani de la Papă şi de la Occident ca să lupte alături de Vlad, împotriva otomanilor, dar nu a venit. Atunci, călugărul Niccolo de Modrussa a trebuit să vină să ancheteze şi să afle dacă Vlad a trădat sau dacă Corvin a cheltuit banii în alte scopuri, fără să-şi respecte legământul. Practic, asta a şi făcut trimisul Vaticanului, care şi-a scris, ulterior, toate însemnările acelei experienţe cu Ţepeş”.

646x404
646x404 (1)
646x404 (2)
646x404 (3)
646x404 (4)
646x404 (5)

SursaBecome the man every woman dreams about, all what you need is…Leave the pain of epilation behind! Your skin will be baby soft just…Painless way to get rid of unwanted hair! You will see the result in 4 weeks!Use this hair removal product to get baby soft skin!World stars share their secret of soft hairless skin! That is what they use…I feel like I am more of a man than I’ve ever been! All it took was…

ASTA elimină toată grăsimea! Devino într-adevăr mai subțire!
ASTA elimină toată grăsimea! Devino într-adevăr mai subțire!
This will burn your belly fat! To lose 16 pounds in 3 days, every night ...
This will burn your belly fat! To lose 16 pounds in 3 days, every night …
This will burn your belly fat! To lose 16 pounds in 3 days, every night ...
This will burn your belly fat! To lose 16 pounds in 3 days, every night …

RELATED POSTS

Advertisements

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s