Măceşe … de Breaza!

Măceşe ...  de Breaza!

Măceşe … de Breaza!

Hetschepetsch � sau gem de măceşe

Retete de dulciuri si deserturi16.11.2009 Andreea Pietrosel

Aspectul de rosii pasate indesate-ntr-un borcan mi-a intarit convingerea ca sunt subiectul unei glume ardelenesti facuta in varful dealului la Altana, sau Altzen pe numele ei sasesc.

Ei bine, amarnic m-am inselat. Gustul acrisor al gemului de macese, gros de-un deget, mi-a urcat pana in centrii placerii si m-a facut sa exclam sus si tare Uuuumaaamii!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Reteta nu este deloc dificila, desi presupune cules de măceșe in noptile cu luna plina. Glumesc, evident.

Gemul de macese este o traditie la sasii din Sibiu.

Se fierbe pasta cu un kilogram de zahar timp de 2 ore apoi se toarna in borcane. As simple as that.

Totul devine usor confuz cand cauti explicatii pe forumuri. Am gasit o reteta detaliata pana in cele mai intime puncte. Gospodina precizeaza ca daca alegeti sa faceti pasta acasa, dupa ce sunt fierte macesele neaparat trebuie sa le treceti printr-o sita deasa sau mai bine, citez : “un strampen de femeie d’ala des”.

Advertisements

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s