Watch “Les Champs-Elysees – Joe Dassin – French and English subtitles.mp4” on YouTube

4 responses to “Watch “Les Champs-Elysees – Joe Dassin – French and English subtitles.mp4” on YouTube

  • Oh, Iubesc muzica franceză, și cultura…de fapt am învățat la Marseillese înaintea imnului comunist român. Păcat că nemaivorbind de atâta mar de timp am uitat mult.

   Liked by 1 person

   • Am predat și eu franceză la școală. Acum, însă, am inventat calamburul „I my ranch/I speak french”. În facultate am învățat engleză cu o profă rusoaică, o chema Salapina. Nu știu cum a ajuns asta la Timișoara. Acum mă perfecționez ascultând perfecta pronunție a nepotului meu de opt ani. Ce situație. Americanii ne-au sfărâmat imperiul (austro-ungar), și acum îmi sunt simpatici acești „dușmani”. N-avem nici un englez în familie, eu sunt german sudet, maghiar, evreu (după mamă) și român după tată. Iar cel mic se crede englez. Foarte bine, nu-i place să ne audă vorbind româna. Ce nevoie are de ea? Nu ținem la tradiție, cum fac românii canadieni. Dacă România ne-a tras un picior în fund, o să-i întoarcem spatele definitiv…

    Liked by 1 person

   • Eu am avut opțiunea de s alege in clasa a cincea între franceză, germană și rusa ( fiind primul an când nu mai era rusa obligatorie ). Am ales franceza, pe care o învățam acasă de la cinci ani. Profesoara era fosta profesoară de rusă și așa ca am devenit din prima zi asistentul ei în pedagogie, ajutând-o cu cuvinte care se pronunțau diferit de cum se scriau ( poêle, care noi stim cum se pronunță, dar ea ba ;). Așa s-o calit oțelul din “bleih”…cu marxism- leninism de la vecinii noștri sus puși…cel puțin…a învățat și ea, cum se pronunță “poêle”, pe o vreme când nu exista nici in mediu de invăț, decât gura unuia, la urechea altuia…am înțeles mesajul filmului “Vioara Roșie”, cu vârf și îndesat, noi Românii cu carte, acum continuăm cu Google Translate, și cine știe câte alte mijloace de comunicare și de invaț și de autoînvăț…Ce vremuri am ajuns să trăim! Sm să public o melodie divină, “Avec le temps”. (O melodie pe adresa dumneavoastră)!

    Liked by 1 person

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s