Românilor le va fi interzis prin lege să-i numească ”hoți” pe cei care fură! Florin Iordache vrea ca penalii din PSD să beneficieze de prezumția de nevinovăție! | Circul Politic

https://circulpolitic.ro/romanilor-le-va-fi-interzis-prin-lege-sa-i-numeasca-hoti-pe-cei-care-fura-florin-iordache-vrea-ca-penalii-din-psd-sa-beneficieze-de-prezumtia-de-nevinovatie/amp/

https://d-9843551313158957.ampproject.net/1512677960104/frame.html

Românilor le va fi interzis prin lege să-i numească ”hoți” pe cei care fură! Florin Iordache vrea ca penalii din PSD să beneficieze de prezumția de nevinovăție!

https://d-9843551313158957.ampproject.net/1512677960104/frame.html

Comisia pentru Legile Justitiei se va reuni, miercuri, pentru a incepe dezbaterile privind propunerile de modificare si completare a Codului Penal si de Procedura Penala prin raportare la transpunerea Directivei PE referitoare la prezumtia de nevinovatie si la dreptul de a fi prezent la proces.

Astfel, comisia va incepe miercuri, dupa sedinta de plen a Camerei Deputatilor, dezbaterile privind propunerile de modificare si completare a dispozitiilor Codului de Procedura Penala si Codului Penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European si a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumtiei de nevinovatie si a dreptului de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.

Potrivit Directivei, statele membre se asigura ca persoanele suspectate si acuzate beneficiaza de prezumtia de nevinovatie pana la dovedirea vinovatiei conform legii.

Directiva se aplica persoanelor fizice care sunt suspectate sau acuzate in cadrul procedurilor penale, in toate fazele procedurilor penale, din momentul in care o persoana este suspectata sau acuzata de comiterea unei infractiuni sau a unei presupuse infractiuni pana cand hotararea prin care se stabileste ca persoana respectiva a comis infractiunea in cauza ramane definitiva.

Directiva statueaza ca prezumtia de nevinovatie si dreptul la un proces echitabil sunt consacrate in articolele 47 si 48 din Carta drepturilor fundamentale a UE, articolul 6 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale (CEDO), articolul 14 din Pactul international cu privire la drepturile civile si politice (PIDCP) si articolul 11 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Directiva prevede norme minime comune cu privire la anumite aspecte ale prezumtiei de nevinovatie in cadrul procedurilor penale si dreptul de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale.

Sursa: ziare.com

Aboneaza-te la mai mult Circ!

Urnatoarea stire: Fostul șef al lui Dragnea, mesaj înțepător: ”Mâine, poimâine s-ar putea ca Guvenul să ia vârful Omu’ și să-l dea firmei Tel Drum!” »

Florin Iordacheinfractorii PSDlegile justitieiprezumtia de nevinovatiePSD

     

    Vezi mai mult circ, cam acelasi subiect, probabil aceleasi personaje

     

Advertisements

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s