Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării ? | Stiri Extreme

https://www.stiri-extreme.ro/unde-au-fost-serviciile-secrete-in-timpul-jefuirii-tarii-2/

Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării ?

Facebooktwittergoogle_plusredditSavelinkedinmailby feather

Save

0
Distribuiți


https://apis.google.com/u/0/se/0/_/+1/fastbutton?usegapi=1&size=standard&annotation=none&hl=ro&origin=https%3A%2F%2Fwww.stiri-extreme.ro&url=https%3A%2F%2Fwww.stiri-extreme.ro%2Funde-au-fost-serviciile-secrete-in-timpul-jefuirii-tarii-2%2F&gsrc=3p&ic=1&jsh=m%3B%2F_%2Fscs%2Fapps-static%2F_%2Fjs%2Fk%3Doz.gapi.en.0P6-ijQOZug.O%2Fm%3D__features__%2Fam%3DAQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAGLTcCNOIDPI_-0LAeunKAuqEtBFUVaRkQ#_methods=onPlusOne%2C_ready%2C_close%2C_open%2C_resizeMe%2C_renderstart%2Concircled%2Cdrefresh%2Cerefresh&id=I0_1513313094373&_gfid=I0_1513313094373&parent=https%3A%2F%2Fwww.stiri-extreme.ro&pfname=&rpctoken=18071150

10933977_10152971829072974_7995895680148389121_n

După evenimentele din dec.’89 românii au început, să se organizeze conform noilor orientări. Sigur, nu am rămas nici un moment fără servicii de securitate, de informaţii externe, informaţii ale armatei, poliţiei ş.a.m.d.. Totodată am avut Procuratură, judecătorii, Parlament etc. Toate aceste instituţii enumerate de mine au fost şi sunt plătite cu bani grei, fiecare salariat primea şi primeşte de 7-12 ori salariul mediu pe economie. Cu toate acestea, rezultatele muncii lor ,sunt egale cu zero. Cum poate fi altfel percepută munca de culegere de informaţii, de anchetare şi judecare a infracţiunilor de corupţie, decât ca tolerantă. O spun cu toată răspunderea. Munca lor a fost inexistentă, dacă nu cumva au ţinut de „şase” celor care furau.

       Nu îmi pot explica cum a putut fi furată toată industria şi retrocedată de trei ori suprafaţa de pământ a ţării, fără ca aceste organe, bine remunerate, să nu vadă nimic. Unde au fost, cu ce s-au ocupat, de ce nu au văzut, dacă au văzut, de ce nu au sesizat organele de cercetare penală, dacă au sesizat şi nu s-au luat măsuri, de ce nu au informat opinia publică, ori alte organe ce trebuiau să le controleze pe cele informate? Cum puteau fi mânuiţi saci întregi cu bani, fără ca organele de securitate să le vadă? Este posibil ca o parte din bani să fi fost transportaţi sub oblăduirea lor.

      Mă îngrozesc când văd câţi hoţi la vedere erau şi sunt. Presa la început timidă, apoi din ce în ce mai virulentă a demascat aceste furturi şi acte de corupţie. Nimeni nu a vrut să ia în seamă aceste semnale. Abia acum, după 25 de ani, a început să se facă oarece cercetări penale, hora tinde să se lărgească, din ce în ce mai mulţi „dansatori” intră în ea.

10632779_10152878130957974_1220591179801370896_n

Nu trebuie tolerată inactivitatea serviciilor de informaţii, ori a celor de anchetă penală, undeva s-a fraternizat cu infractorii. Undeva pe firul acestor samavolnicii, hoţii au fost complici cu paznicii, numai aşa se explică fenomenul atât de extins al corupţiei la nivelul cel mai înalt al ţării. Suntem abia la începutul anchetelor, mulţi vor mai fi demascaţi, dar nu de procurorii, ci de complicii lor.

Procuratura, spre mirarea tuturor, nu are dovezi concrete împotriva cuiva, ci numai ceva stenograme, ca rezultat al interceptărilor şi multă presiune asupra suspecţilor, prin reţinerea, apoi arestarea şi depunerea în arestul de la poliţie. Trecerea bruscă din mediul ultraelegant în care trăiau la mediul din arest cu WC-ul turcesc în colţul camerei ,e mai mult decât e necesar pentru a determina pe presupusul vinovat să „dea pe goarnă” tot ce ştie şi ceva în plus.

Discuţii între anchetator şi învinuit pot fi de genul: „ spune tot ce şti, cutare te-a dat în primire, acum doarme pe perna lui şi cine ştie, poate îţi „vizitează” nevasta. Treaba ta, dacă îţi place la noi stai cât vrei, eu nu mă grăbesc, aştept până te decizi să vorbeşti, cum „dai în gât” pe cineva şi spui tot ce ai făcut, eu fac cerere la instanţă să anuleze mandatul de arestare şi să stai sub control judiciar, ori în arest la domiciliu, indiferent în care din situaţii vei fi, dormi pe perna ta, lângă amantă,iubită, soţie, ce ai tu acolo”. Şi uite aşa, prin presiunea psihică asupra învinuiţilor, se conturează dosarul penal. În acest caz, unde este munca procurorilor şi a serviciilor?

       Mă aşteptam ca anchetatorii să aibă dovezi imbatabile, cu atât mai mult, cu cât faptele sunt petrecute cu mulţi ani în urmă. Lipsa dovezilor arată superficialitatea cu care au fost tratate aceste probleme.

Cred că se impune, deoarece anchetele se apropie de fostul şef al statului, ca şefii, DNA şi Procuraturii Generale să DEMISIONEZE, pentru a nu se creea suspiciunea că ar putea influienţa anchetele în favoarea celui ce ia numit în respectivele funcţii.

Un asemenea gest ar fi unul de sănătate morală a instituţiilor statului. Sunt convins că nu vor proceda aşa, pentru că, probabil, nici ei nu sunt departe de anumite bănuieli.

       Faptul că statul nostru, noi toţi, am plătit nişte oameni din: serviciile secrete, procuraturii, poliţie,cu salarii uriaşe pentru a ne apăra de hoţi, iar ei pur şi simplu ne-au luat banii, ne-au păcălit şi-au râs de noi, în timp ce noi strângeam cureaua, ei străngeau averi uriaşe; mă determină să cer o anchetă minuţioasă asupra acestor lucruri.

10440226_10152912079457974_6799909642469337874_n

Bine, dar cine va face parte din comisia de anchetă, mai putem avea încredere în oamenii din Parlament, în cei din CSM, ori Inspecţia juridică? Dumnezeu să mă ierte, poate mai sunt oameni cinstiţi printre ei, poate chiar toţi cei care nu sunt atinşi de DNA sunt cinstiţi, dar cine garantează acest lucru? Deocamdată observ că rândurile, parlamentarilor, procurorilor, judecătorilor ale preşedinţilor de consilii judeţene, ale primarilor, consilierilor, prefecţilor, oamenilor de afaceri, ale foştilor miniştrii, se răresc pe zi ce trece.

În această situaţie mai pot avea încredere în cineva? Cei rămaşi, probabil că nu le-a venit rândul, ori sunt cinstiţi? Care să fie adevărul? Un lucru e clar, trebuie demarat proiectul public-privat de construire a noilor penitenciare, bine ar fi ca aveste construcţii să fie făcute din banii viitorilor „oaspeţi” şi nu din banii poporului.

        În curând vom avea în Penitenciare o Uniune a Scriitorilor şi un guvern din umbră.

La mai mare!

Se ştie foarte bine că România are un număr disproporţionat de “agenţi secreţi”, dar până acum acest număr a fost pus într-un context destul de sumar: “mai mult decât Franţa şi Germania la un loc”. Dar câţi sunt ei exact?

Thin waist no SWEAT! No diet, no workout! 9kg in 7 days ifThin waist no SWEAT! No diet, no workout! 9kg in 7 days ifYour lashes will grow by 1 mm in a night!! Write down the recipeYour lashes will grow by 1 mm in a night!! Write down the recipe

See how to lose 12 kg in a week without diets! In the evening you have to...See how to lose 12 kg in a week without diets! In the evening you have to…Lost up to 3 kg of fat a day! Mixed 1 spoon of baking soda and a cheap ...Lost up to 3 kg of fat a day! Mixed 1 spoon of baking soda and a cheap …

Am analizat comparativ exclusiv serviciile de informaţii interne, cu atribuţii similare (contraspionaj, prevenirea terorismului şi crimei organizate, ameninţările la adresa siguranţei naţionale), din cele mai mari 10 ţări NATO. Datele au fost culese din surse publice: rapoarte publice, bugete sau articole de presă. Iată sumarul rezultatelor:

Cele 10 ţări au o populaţie de 800 de milioane de locuitori şi un total de aproximativ 78000 de agenţi (mai mult sau mai puţin) secreţi în serviciile respective. România se evidenţiază prin:

1. Numărul absolut: Personalul de 12.000 de agenţi secreţi e depăşit doar de al FBI. În total, cu o 2,5% din populaţia grupului de ţări, România are mai mult de 15% din agenţi.

2. Proporţia faţă de populaţie: Există 60 de angajaţi în serviciile interne la suta de mii de locuitori. Urnătorul clasat, Polonia, are 13 de angajaţi. Media este de 7 iar ultimul clasat este Italia, cu 2,7.

3. Bugetul SRI are cea mai mare pondere în cheltuielile publice: jumătate de procent, de cinci ori mai mult decât media celor 10 state este de o zecime de procent. FBI se descurcă cu doar o şeptime de procent din cheltuielile publice totale ale SUA. Şi în termeni absoluţi, SRI reuşeşte să cheltuiască mai mult decât serviciile omoloage din Germania, Franţa, Italia sau Polonia. Totuşi, bugetul raportat oficial de serviciul francez DGRI, de doar 41 de milioane de euro, pare subevaluat în raport cu necesarul.

4. SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret. Turcia, Polonia şi Italia furnizează către presă măcar cifre aproximative, în timp ce restul sunt publice. Pe de altă parte, bugetul instituţiei este public, lucru care nu se întâmplă în Marea Britanie şi Italia unde cifrele furnizate sunt globale pentru toate serviciile de informaţii, sau în Franţa, unde cifra de 41 de milioane de euro prezentată oficial este mult subevaluată faţă de realitate.

5. SRI este singurul serviciu militarizat, cu excepţia Turciei, care a început demilitarizarea acum 20 de ani şi mai are acum sub 5% personal cu grade. De asemenea, este aparent printre puţinele (alături de cel spaniol) unde întreaga activitate este considerată “informaţie clasificată” din oficiu, nu doar de la caz la caz.

„Gaşca de securişti din jurul lui Victor Ponta” 

Aprilie 2013


Numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie a agitat apele pe scena politică. Miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”, Radu Tudor a vorbit despre noua securitate din jurul lui Victor Ponta.

Partidele politice, STRUCTURI MAFIOTE extrem de bine organizate

catarama3viorel_44515600

„Eu am făcut o expertiză clară şi îmi asum responsabilitatea să spun că toate, dar absolut toate partidele politice din România sunt structuri mafiote. Nu ai nicio şansă să primeşti o funcţie decat dacă aderi la acest sistem mafiot de gaşcă”, a declarat Viorel Cataramă la România TV.

Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat, la JOCURI DE PUTERE, că, în acest moment, partidele politice din România sunt „structurile mafiote extrem de bine organizate.

 

„România este în capitalism. Regulile capitalismului funcţionează în România. Dacă discutăm strict de sectorul particular, privat, care nu are legătură cu statul, nu face afaceri cu statul, el funcţionează după regulile economiei de piaţă şi într-un capitalism în România. Problema României nu este asta. România are o singură mare problemă care nu s-a discutat până acum niciodată pe fond. Şi din această problemă derivă toate nenorocirile care sunt în România. Problema României este salariul minim, de 900 de lei, 200 de euro. Asta este problema României, ţară a UE, salariul extrem de mic. Generează toate probleme care se discută zi de zi în ultimii 25 de ani. De ce avem salariul aşa mic? Ce au alţii şi nu avem noi? Dacă discutăm de România, constatăm că avem de toate. Nu ne lipseşte nimic, în comparaţie cu alte ţări care au mai puţin decât noi. Şi totuşi noi avem cel mai mic salariu din UE. Răspunsul vine aproape firesc. Avem o clasă politică care a ajuns să fie detestată de populaţie pe bună dreptate. Avem partide politice şi instituţii, cum e Parlamentul, care au ajuns să fie detestate de populaţie. Trebuie să spunem că vinovaţi pentru această situaţie sunt partidele politice, partide politice care, fără excepţie, în ultimii 25 de ani, nu au făcut ce trebuie pentru România şi nu au pus degetul pe rană. Nu au făcut nimic să crească acest salaru, nivelul de trai care să ne ducă şi pe noi într-o altă lume a bunăstării şi a civilizaţiei”, a spus Cataramă.

Omul de afaceri a mai declarat că partidele politice sunt „structuri mafiote”.

„În acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoană independentă, competentă şi capabilă nu poate intra într-o astfel de structură, iar dacă intră este imediat rejectată, dată la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat România au lăsat şi au perpetuat sistemul de furt din banul public”, a spus Cataramă.

Viorel Cataramă atrage atenţia că 80% din banul public se fură.

„În acest moment, până la 80% din banul public a ajuns să se fure, să dispară. Dau un exemplu. În Elveţia, un kilometru de autostradă costă 2-3 milioane de euro. În România, costă 30-35 de milioane. În România, deszăpezirea costă de 10 ori mai mult decât în Finlanda. De ce e posibil acest lucru? Pentru că legislaţia permite persoanelor aflate în funcţii să semneze, să organizeze în mod incorect licitaţii, să modifice contractele de licitaţii o dată câştigate. Niciun preşedinte român şi niciun partid politic care a guvernat nu a dorit să schimbe această legislaţie”, a mai spus Viorel Cataramă.

Miercuri, 4 Iunie 2014

Jocuri de putere-Viorel Cataramă, Realitatea TV, 4 Iunie 2014

Elena UDREA, atacuri la generalului SRI Florian COLDEA și la șefa DNA, Codruța KOVESI: COLDEA conduce România într-o mână cu CATUȘELE, care sunt la KOVESI, și în alta mână cu SECRETELE tuturor

Cine are cătuşele conduce România, cine are toate secretele şi cunoaşte toate „scheletele din dulap” ale politicienilor stăpâneşte tot, cam asta e fraza istorică şi adevărată din autodenunţul Elenei Udrea.

descărcare

“În România poate conduce ţara cine deţine cătuşele, cel care deţine secretele tuturor. De ce credeţi că tac toţi cei ce ar trebui să vorbească acum sau măcar ar avea obligaţia să-şi pună întrebări? Este un şef de serviciu de informaţii secrete atât de puternic încât conduce ocult, din umbră, România? De ce nu îşi pun întrebarea în public? De frică. Pentru că sunt oameni care ar putea fi în orice moment arestaţi. În România, dacă vrei, aproape oricine poate fi învinovăţit de ceva. Cel care decide în această ţară când şi pe cine arestează, acela este cel mai important om din România. Dl Coldea este influent prin relaţia pe care o are cu dna Kovesi, nu altfel”

„Si eu am zis ca da ca am un pronuntat spirit de sacrificiu. (…) Nu imi puteti cere sa fiu mai curajoasa. Sunt o femeie singura in batalia asta. Evident ca m-am gandit daca sa spun sau nu si ca inainte de a spune public am preferat sa le spun in fata. Altii fac denunturi cand sunt cu mandate pe masa”, a punctat Udrea, adaugand ca generalul Coldea i-ar vrea raul pentru ca stie multe lucruri si pentru ca are curajul sa le spuna. „Am spus ca voi continua pana cand voi putea sa vorbesc”, a mai spus aceasta.

Elena Udrea a mentionat ca Romania ar fi condusa din umbra de „cel care detine secretele tuturor”.

„In Romania poate conduce tara cine detine catusele, cel care detine secretele tuturor. De ce credeti ca tac toti cei care ar trebui sa vorbeasca, este un sef de serviciu de informatii secrete atat de puternic incat conduce din umbra Romania?”, a continuat deputatul, adaugand ca magistrati, parlamentari si reprezentanti ai societatii civile tac de frica.

„Cum credeti ca un parlamentar are curaj sa ii spuna ceva lui Coldea? Ca oameni care au dosare penale au curaj sa ii spuna ceva lui Coldea. Ei nu controleaza, ei sunt controlati”, a adaugat aceasta.

Intrebata despre moralul sau, Elena Udrea a spus ca se simte ca de obicei si ca este pregatita pentru orice.

„Ca de obicei, sunt un om pregatit pentru orice. Nu este cea mai buna perioada a vietii mele, dar asta este, mai ales cand iti asumi sa pornesti un razboi cu puterea oculata din acest moment. Te astepti inclusiv sa fii arestat. Nu inseamna ca trebuie sa dam tara cui conduce tara intr-o mana cu catusele de la Kovesi si in alta mana cu secretele tuturor”, a punctat fostul ministru.

“Judecator ICCJ a luat o decizie de arestare a unui important om, la comanda… In sistem sunt oameni care nu mai vor sa functioneze de teama si la ordinele lui Coldea si Kovesi… Sunt multi procurori si judecatori care s-au saturat sa dea solutii de frica… Catusele sunt la Kovesi, Coldea poate decide cui si cand i se pun… S-a cerut o interventie pentru Coldea la Bittner… Coldea stie ca am fost sa ma intalnesc cu Ponta pentru Kovesi”

Interviul cu Elena Udrea a fost realizat la orele 19.00 in data de 4 februarie 2015.

Prezentam mai jos, integral, interviul realizat de Lumeajustitiei cu Elena Udrea:

Sursa și transcriptul interviului realizat cu Elena Udrea puteți citi aici:  Lumeajustitiei

Surse: Sursa: http://carstea-ionel.blogspot.ro http://ziarulfapta.ro/

Citiți și…

Facebooktwittergoogle_plusredditSavelinkedinmailby feather

Parajază asta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariu 

Nume*

Sit web

CAPTCHA

Refresh

Codul de securitate *

 Anunță-mă prin e-mail despre comentariile ce urmează.

 Anunță-mă prin e-mail despre articolele noi.

Close

LIKE

https://accounts.google.com/o/oauth2/postmessageRelay?parent=https%3A%2F%2Fwww.stiri-extreme.ro&jsh=m%3B%2F_%2Fscs%2Fapps-static%2F_%2Fjs%2Fk%3Doz.gapi.en.0P6-ijQOZug.O%2Fm%3D__features__%2Fam%3DAQ%2Frt%3Dj%2Fd%3D1%2Frs%3DAGLTcCNOIDPI_-0LAeunKAuqEtBFUVaRkQ#rpctoken=641887972&forcesecure=1

Închide

3 responses to “Unde au fost serviciile secrete în timpul jefuirii Ţării ? | Stiri Extreme

  1. Păcat că după ’89 nu s-a mai vorbit de subminarea economiei naționale” 😎

    Like

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: