20 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă pentru a intra în NATO – Cu Ochii pe Tine

http://cuochiipetine.ro/20-ani-de-la-una-dintre-cele-mai-mari-tradari-din-istoria-romaniei-tratatul-cu-ucraina-cum-au-fost-cedate-teritorii-ale-patriei-mama-pentru-a-intra-in-nato/

Home / Exclusiv / 20 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă pentru a intra în NATO

20 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă pentru a intra în NATO
28 ianuarie 2018 Exclusiv 2,555 Vizualizari

În urmă cu 20 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la „relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat.

La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin, președinte al României – Emil Constantinescu.

Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică.

Semnarea tratatului a fost una dintre condițiile puse României pentru a fi acceptată în NATO.

„În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina, de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea tratatului cu Ucraina.

Iată un fragment din carte. Sursa: Ziaristi Online. Autorul îl acuză pe Silviu Brucan că a stat în spatele deciziei de a încheia tratatul, fiind cel care i-a convins pe Adrian Severin și Petre Roman să semneze.

„La sfârșitul lunii ianuarie 1997 are loc reuniunea de la Dovos, pe teme de politică externă ale țărilor europene participante. În cadrul acelei reuniuni, președintele Emil Constatinescu „își permite să avanseze disponibilitatea României de a ceda de jure Ucrainei Teitoriile Ocupate, fără să aibă niciun mandat în acest sens, fără să consulte Parlamentul sau poporul român, fără să-și pună problema că un asemenea sacrificiu privește întregul neam românesc”.

Despre aceste „discuții” lansate atunci, presa românească, care încă era haotică în frunte cu nou apăruta televiziune PRO TV, nu s-a pronunțat. Practic, ratificarea Tratatului cu Ucraina s-a produs într-un fel de taină politică, pe care acum actanții de atunci nu o mai recunosc. Iar actanții, cei care au „pus în operă” acest tratat de trădare națională, Petre Roman și Adrian Severin, sunt vii. Încă se agită în politica românească. Nimeni nu a venit să spună că, de fapt, la îndemnul lui Silviu Brucan, „ideologul”, prin intermediul PRO TV, au acționat cei doi oameni de stat, Petre Roman și Adrian Severin. Iar președintele Emil Constantinescu a semnat tratatul ca pe un document de rând, măsurat de o iresponsabilitate pe care astăzi nu o recunoaște”.

În Ucraina sunt înregistrați oficial peste 400.000 de cetățeni de etnie română. Aproape 128.000 locuiesc în regiunea Odessa, în Basarabia de Sud.

Când își poate înceta valabilitatea acest tratat

Conform Articolului 27, „Prezentul Tratat se încheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungește automat pe perioade de câte cinci ani, dacă nici una din părțile contractante nu va încunoștiința în scris cealaltă parte despre intenția de a-l denunța, cu cel puțin un an înaintea expirări perioadei de valabilitate respective”.
Deși fostul președinte Traian Băsescu a criticat vehement Tratatul în fața camerelor televiziunilor, pe parcursul mandatului său a avut de două ori ocazia să îl denunțe, potrivit prevederilor Tratatului, dar nu a făcut-o.

Sursa

Previous
Kelemen Hunor: „A citit careva planul de guvernare? Arată de parcă ar fi scris printre două beri”
Next
Fiica unui milionar in domeniul distileriei alcoolului, deputata PSD din Satu Mare, secretara a Camerei Deputatilor, Ioana Bran, propusa Ministru al Tineretului si Sporturilor
ARTICOLE ASEMANATOARE

Povestea micului geniu român care uimeşte SUA! Băieţelul de 11 ani al unei familii de români, a reuşit să-i uimească pe americani cu abilităţile sale matematice.
7 ore

Românca din diaspora : „Vreau ca România să nu-şi mai lase copiii, bătrânii să moară de foame şi frig prin şcoli şi spitale.Voi ieşi în stradă ori de câte ori va fi nevoie…”
7 ore

Funcţionară luată de ambulanţă după ce a aflat că îi va scădea salariul de bază la 5.000 de lei: „Am fost umilită şi certată”
7 ore

Dupa 10 ani de absenta, UTB U650 REVINE in forta PE PIATA! Va fi cel mai ieftin tractor de pe piață, astfel încât să și-l poată permite și micii fermieri.
7 ore

Revolta unui tată cu copilul în spital, după anunţul privind despăgubiri pentru deţinuţi: „Sunteţi nişte criminali! Locul vostru e la puşcărie, nu în guvern“
19 ore

Azi esti pe pamant, maine in mormant
19 ore

De la zidărie la camioane, o româncă uimește Italia: “Când mă văd că descarc 3-4 tone de mărfă pe zi, bărbaţii mă respectă imediat!”
19 ore

Adio, România! Plec până nu-mi pierd mințile… Eşti o țară minunată….Cred ca vei muri bătrâna si singura”…- Scrisoarea sfâșietoare a unui tânăr inginer ajuns la capătul răbdărilor

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s