Inca o lege favorabila infractorilor PSD-ALDE este atacata de Iohannis la CCR. Legea a fost initiata de celebrul deputat “Mitraliera” – Aktual24

http://www.aktual24.ro/inca-o-lege-favorabila-infractorilor-psd-alde-este-atacata-de-iohannis-la-ccr-legea-fost-initiata-de-celebrul-deputat-mitraliera/

Inca o lege favorabila infractorilor PSD-ALDE este atacata de Iohannis la CCR. Legea a fost initiata de celebrul deputat „Mitraliera”
AK-24 | 2 AUGUST 2018

NEWS

124

Presedintele Klaus Iohannis a sesizat, joi, Curtea Constitutionala in legatura cu proiectul adoptat de Senat, al deputatului PSD Catalin Radulescu, care prevede ca starea de incompatibilitate si conflictul de interese sa fie prescrise dupa trei ani de la data savarsirii lor.

„Dispozitiile legii supuse controlului de constitutionalitate instituie un paralelism legislativ, acesta venind si in contradictie cu prevederile cuprinse in art. 11 din aceeasi lege, aspect contrar art. 1 alin. (5) din Constitutie in dimensiunea sa referitoare la calitatea legii.

Astfel, potrivit art. 11 alin. (l) din Legea nr. 176/2010: ‘activitatea de evaluare a declaratiei de avere, a datelor si a informatiilor privind averea existenta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite existente in perioada exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, precum si cea de evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor se efectueaza atat pe durata exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, cat si in decursul a 3 ani dupa incetarea acestora’.

In temeiul alin. (2) al aceluiasi articol, „activitatea ce se efectueaza pe durata prevazuta la alin. (1) consta in evaluarea declaratiei de avere, a datelor si a informatiilor privind averea existenta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite, a conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor, exclusiv pentru perioada exercitarii functiilor sau demnitatilor publice”, se arata in textul sesizarii trimise de presedintele Klaus Iohannis catre CCR, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Prin urmare, seful statului argumenteaza ca „in cuprinsul aceluiasi act normativ se regasesc doua dispozitii contradictorii cu privire la momentul pana la care Agentia Nationala de Integritate poate evalua diferentele semnificative de avere, existenta unor conflicte de interese sau a unor stari de incompatibilitate”.

De asemenea, Iohannis face referire in legea criticata si la un nou alineat introdus la articolul 25 care face imposibila sanctionarea de catre ANI pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese. Presedintele mai spune ca prevederile acestui alineat contravin principiului statului de drept stipulat in Constitutie, si este afectata direct activitatea Agentiei Nationale de Integritate de prevenire si sanctionare a averilor nejustificate, a incompatibilitatior si conflictelor de interese.

„Mai mult, art. 25 alin. (5) nou introdus prin legea criticata conduce la imposibilitatea Agentiei Nationale de Integritate – institutie cu competenta unica in materia evaluarii declaratiei de avere, a datelor si a informatiilor privind averea existenta, precum si a modificarilor patrimoniale intervenite existente in perioada exercitarii functiilor ori demnitatilor publice, precum si cea de evaluare a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor, urmata de confirmarea/infirmarea instantelor de judecata – sa mai evalueze si sa sanctioneze nerespectarea regimului juridic al incompatibilitatilor si al conflictelor de interese. (…)

Dispozitiile legii supuse controlului Curtii Constitutionale contravin principiului statului de drept consacrat de art. 1 alin. (3) din Constitutie, afectand in mod direct activitatea de prevenire si sanctionare a averilor nejustificate, a conflictelor de interese sau a incompatibilitatilor”, potrivit sursei citate.

„Totodata, norma nou introdusa prevede ca ‘faptele (…) se prescriu in termen de 3 ani de la data savarsirii lor’. Aceasta solutie legislativa este lipsita de claritate si precizie, intrucat conduce la concluzia ca faptele se prescriu, cand, in realitate, norma ar trebui sa expliciteze ca este vizata prescriptia raspunderii”, completeaza Iohannis in textul sesizarii.

Pe 10 iulie, Senatul a adoptat, decizional, initiativa legislativa a deputatului PSD Catalin Radulescu care prevede ca starea de incompatibilitate si conflictul de interese sa fie prescrise dupa trei ani de la data savarsirii lor. Proiectul a fost adoptat cu 72 de voturi „pentru” si 13 „impotriva”.

Propunerea legislativa vizeaza modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

„Faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de 3 ani de la data savarsirii lor” prevede unicul articol al propunerii legislative.

smilecredit.ro

Citeste si:
Peste 100 de parlamentari PSD incearca sa schimbe si legile privind conflictul de interese. Un nou proiect revoltator in Camera Deputatilor Peste 100 de parlamentari PSD incearca sa schimbe si legile privind conflictul de interese. Un nou proiect revoltator in Camera Deputatilor
Atac la adresa legii privind conflictul de interese. Parlamentarii au o noua preocupare majora Atac la adresa legii privind conflictul de interese. Parlamentarii au o noua preocupare majora
Iar va fi isterie in PSD, ce se prevede in proiectul lui Tudorel Toader in cazul abuzului in serviciu si al conflictului de interese Iar va fi isterie in PSD, ce se prevede in proiectul lui Tudorel Toader in cazul abuzului in serviciu si al conflictului de interese
Augustin Lazar ia din nou atitudine, arata cum parlamentarii PSD-ALDE ii favorizeaza pe borfasi. Cate dosare sunt afectate de recentele decizii Augustin Lazar ia din nou atitudine, arata cum parlamentarii PSD-ALDE ii favorizeaza pe borfasi. Cate dosare sunt afectate de recentele decizii
Borfasii, o noua lovitura in Parlament. Conflictul de interese a fost „desfiintat”. Ponta se bucura si da exemplul Statelor Unite Borfasii, o noua lovitura in Parlament. Conflictul de interese a fost „desfiintat”. Ponta se bucura si da exemplul Statelor Unite
Mai mult despre: catalin radulescu, conflict interese, iohannis ccr, tinta

Doctors Can’t Believe She Used This To Erase Her Wrinkles
Doctors Can’t Believe She Used This To Erase Her Wrinkles

Who was Zombie Boy, what did Rick Genest look like before his tattoos and was he
Who was Zombie Boy, what did Rick Genest look like before his tattoos and was he

Orlando Bloom goes TOTALLY naked while removing a huge spider from his bathroom
Orlando Bloom goes TOTALLY naked while removing a huge spider from his bathroom

1 Simple Trick Removes Eye Bags & Lip Lines In Seconds
1 Simple Trick Removes Eye Bags & Lip Lines In Seconds

Better Than Botox? Mother 57, Looks 35 Without Surgery
Better Than Botox? Mother 57, Looks 35 Without Surgery

Cara menurunkan 10 kg dalam seminggu tanpa olahraga? Minum saja…
Cara menurunkan 10 kg dalam seminggu tanpa olahraga? Minum saja…

Do this for 7 days, and new hair will grow on its own! At home method
Do this for 7 days, and new hair will grow on its own! At home method

+5 cm every week. How to grow long thick hair in 1 month
+5 cm every week. How to grow long thick hair in 1 month

124
Comentarii:

Aboneaza-te la newsletter

Email

Cele mai citite azi:
opinii
Ruptura evidenta in PSD, garda veche il paraseste pe Dragnea. Efectul de…
dragnea-163
politica
Nicolicea anunta principalul motiv pentru suspendarea lui Iohannis: „S-a…
iohannis-3-7
politica
Guvernul analfabetilor Dancila, Andrusca si Daea i-a gasit si lui Iohannis o…
olguta-2-4
analize
Extraordinar mesaj al actritei Nuami Dinescu catre PSD: „Sa intelegeti…
nuami
news
„Se realizeaza o nebunie care contrazice toate standardele…
danilet-5

Drept la tinta:
tariceanu-3-3 Tariceanu, o noua dovada de lipsa de bun-simt. Ludovic Orban ii bate obrazul…
firea-83 Prima candidatura din partea PNL la Primaria Capitalei. Este unul dintre cei…
lazar-2 Augustin Lazar prezinta dovada ipocriziei pesediste. Protocoalele cu SRI s-au…
ciolos-62 „Asa se intampla cand lasi gestionarea unei crize pe mana unor politruci…
iohannis-3-7 Nicolicea anunta principalul motiv pentru suspendarea lui Iohannis: „S-a…
vlase-2 La o luna de la numirea lui Vlase la sefia SIE, numarul doi din acest serviciu…
news
politica
analize
opinii
externe
money
life
contact
© 2018 Aktual24.

Închide

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s