USR acuză Agenția Națională de Integritate că refuză să investigheze averea uriașă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica

https://www.g4media.ro/usr-acuza-agentia-nationala-de-integritate-ca-refuza-sa-investigheze-averea-uriasa-pe-care-liviu-dragnea-nu-o-poate-justifica.html

G4Media.ro

USR acuză Agenția Națională de Integritate că refuză să investigheze averea uriașă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica
ARTICOLE • 8 AUGUST 2018 • REDACȚIA
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost, miercuri, la sediul Agenției Naționale de Integritate (ANI) pentru a afla care este stadiul sesizării pe care a făcut-o în urmă cu un an de zile cu privire la averea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, răspunsul din partea instituției fiind că nu s-a făcut nicio cercetare pe subiect.

“Poate că ar trebui să scrie pe ușa ANI: Lăsați orice speranță aici. Cu regret am constatat, în urma discuției cu directorul Departamentului Juridic al ANI că nu există un termen rezonabil pentru soluționarea unei sesizări către această instituție. Mi-a fost dat un exemplu halucinant cu privire la un alt înalt funcționar public cu care ANI se judecă de 8 ani. Mai mult ca niciodată este important ca românii să semneze inițiativa “Fără Penali” în funcții publice! Într-o țară normală, Dragnea nu ar fi putut fi angajat nici portar la ANI, pentru această slujbă se cere un cazier nepătat”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă.

USR arată că sesizarea ANI cu privire la averea lui Liviu Dragnea a fost depusă în data de 2 august 2017, ca urmare a investigațiilor jurnalistice care au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăsește în nici una din declarațiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcții de înaltă demnitate publică.

”Experiența din ultimii doi ani arată că Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv, nu doar decredibilizează Parlamentul, dar se folosește de cea mai importantă instituție a statului român pentru a-și rezolva problemele cu legea. În ultimii ani, atribuțiile Agenției Naționale de Integritate au fost mult limitate prin diverse legi promovate în Parlament de PSD. Cea mai recentă a fost adoptată în sesiunea extraordinară și prevede prescrierea incompatibilităților după trei ani. Acest mod de operare al PSD, care se ascunde în spatele majorității parlamentare pentru a distruge instituții, va transforma România într-o dictatură personală a lui Liviu Dragnea”, se mai arată în comunicatul USR.

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă în iulie 2018, liderul Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, deţine un teren în Turnu Măgurele de peste 2.900 mp şi un apartament în acelaşi oraş de 80 mp, o maşină cumpărată – Skoda Suprem – şi una primită prin donaţie – BMW X5. La BRD are deschise două conturi de peste 112 mii de lei şi 88 de dolari. El a obţinut din indemnizaţia de deputat 161.912 lei, iar la partaj a obţinut din partea SC Hotel Turris SA Turnu Măgurele 80.710 euro şi 460.110 lei, precum şi un spaţiu comercial în Turnu Măgurele.

La finalul lunii noiembrie a anului trecut, DNA i-a pus sechestru asigurător și poprire pe toate bunurile deținute de Liviu Dragnea, până la concurenţa sumei de 127,5 milioane de lei, în dosarul Tel Drum. De asemenea, procurorii i-au pus sechestru pe conturile bancare, dar şi pe acţiuni şi părţi sociale deţinute în firme.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

← Cât de curat este aerul pe care îl respirăm: harta interactivă publicată de Agenția Europeană a Mediului. România și Grecia, singurele țări din UE care refuză să raporteze dateCercetare sociologică: ”Fotbalul interzis” în România condusă de Nicolae Ceauşescu. Cum a devenit vizionarea meciurilor o manifestare colectivă a unei rezistențe tăcute →
Doneaza prin PayPal
paypal icon
DONATIE RECURENTA
Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media
Doneaza
DONATIE SINGULARA
Doneaza suma dorita pentru sustinerea proiectului G4Media
PayPal – The safer, easier way to pay online!
Doneaza prin Transfer Bancar
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Abonează-te la newsletter
Prenumele tău:
Prenume
Email *:
Adresa ta de mail
Cât de des vrei să fii anunțat:
Sunt de acord cu termenii acestui site

6 COMENTARII
Samir
8.3.2018 la ora 3:35 pm
Toți dar absolut toți care lucrează în acest moment în sistem sunt aserviți stilului dragnea. Adică tragi cat poți că asa cum ai venit așa pleci. Deci crede cineva că aun timp de servici? Vă înșelați.

Reply
Mady
8.3.2018 la ora 7:07 pm
Sa fie luati la scarmanat toti borfasii, sa sara fulgii din ei. Sa-i ia la intrebari pentru toate ordinariile facute, acuzatiile si reclamatiile sa curga lant. Sa nu aiba borfasii timp sa mai respire sau sa faca scenarii si sa inverseze situatuaiile astfel inca celalti sa para vinovati si nu ei . Sa-i contoleze la sange, sa-i sicaneze pentru orice minciuna si obraznicie . Adica ei fac tot felul de ordinarii si tot ei leprele penale intocmesc scenarii si acuza pe altii

Adi
8.3.2018 la ora 3:55 pm
Deci Dragnea are un cont cu 88 de dolari? :))))))))))

Reply
Radulescu Marcel
8.3.2018 la ora 4:31 pm
Dar mai exista ANI?! Si cu ce dracu se ocupa Anisoara?!

Reply
nahir
8.3.2018 la ora 5:42 pm
Mai exista ANI?
De doi ani, de cand a venit baronetul asta de Teleorman la conducerea, practic, a tarii, ANI a disparut complet. De ce le-om mai plati leafa?

Reply
Mady
8.3.2018 la ora 7:01 pm
Sa fie luati la scarmanat toti borfasii, sa sara fulgii din ei. Sa-i ia la intrebari pentru toate ordinariile facute, acuzatiile si reclamatiile sa curga lant. Sa nu aiba borfasii timp sa mai respire sau sa faca scenarii si sa inverseze situatuaiile astfel inca celalti sa para vinovati si nu ei . Sa-i contoleze la sange, sa-i sicaneze pentru orice minciuna si obraznicie . Adica ei fac tot felul de ordinarii si tot ei, leprele penale , acuza pe altii

Reply
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Nume *

Adresa de email *

Website

Comentariu*

TRIMITE

Home
Despre noi
Donează
Contact
Politica de cookie-uri
Notă de informare cu privire la prelucrarea de date personale
English
© 2003 – 2018 G4Media.ro – Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.

943
SHARES

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s