Protestatar decedat la scurt timp după Jandarmeriadă / Şeful spitalului: Nu putem face încă o conexiune cu gazarea din Piaţă | Epoch Times România

Deschide meniul
Epoch Times România

Protestatar decedat la scurt timp după Jandarmeriadă / Şeful spitalului: Nu putem face încă o conexiune cu gazarea din Piaţă
Un bărbat din Turnu Măgurele a decedat la scurt timp după ce a participat la protestul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu sute de victime după ce Jandarmeria a primit ordin să intervină în forţă împotriva manifestanţilor. Şeful spitalului la care a fost internat susţine că momentan nu se poate face o conexiune directă cu gazarea din Piaţa Victoriei, dar că nimic nu este exclus. Între timp, poliţia a deschis dosar penal.
Jandarmi la protest
Jandarmi la protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Andrei Pricopie

20.08.2018

UPDATE. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, pe Facebook, că bărbatul care a murit după ce a participat la mitingul Diasporei suferea de hipertensiune şi a refuzat transportul la spital, după ce a primit primul ajutor.

“Precizare referitoare la pacientul Gazea Ilie, decedat în cursul nopţii de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), şi oxigenare în limite normale (97%). În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.”


Un protestatar în vârstă de 62 de ani, Ilie Gazea, a încetat din viaţă luni, la 10 zile de când a participat la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, în cadrul căruia Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva mulţimii, potrivit Realitatea de Teleorman.

Un grup de manifestanţi din Turnu Măgurele a venit la Bucureşti pe 10 august pentru marele protest al Diasporei. Unii erau bătrâni, însă nu şi-au pus problema că la protest aveau să fie gazaţi. În această situaţie s-a aflat şi Ilie Gazea, despre care cunoscuţii spun că era un om cu probleme de sănătate anterioare.

“Am fost plecaţi pe 10 la Bucureşti, am ajuns în Piaţa Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toţi am fost gazaţi, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul şi a avut hemoragie nazală. Acum am înţeles că a murit”, a declarat unul dintre cei care l-au însoţit pe Gazea la protest, vecin cu acesta.

“Există şi filmare cu el acolo şi avem martori că l-am dus la salvare. I-a dat sângele pe gură şi pe nas, a leşinat, l-a luat SMURD-ul acolo. După ce i-a pus o soluţie în nas el a plecat acasă cu unul dintre noi şi din noaptea aceea e la spital. Acum e la morgă în Alexandria. Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital”, a precizat o altă doamnă din grup.

Digi24 relatează că bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene. Protestatarul a cerut ajutor personalului SMURD aflat în Piaţa Victoriei, dar nu a fost internat în spital. Ulterior, la 5 zile distanţă, el a ajuns la spitalul din Alexandria cu hemoragie internă.

Directorul Spitalului Judeţean din Alexandria a declarat că momentan nu se poate face o conexiune directă între problemele de sănătate care au dus la moartea omului şi gazarea din Piaţa Victoriei, dar că nimic nu este exclus.

“Vom face un comunicat de presă şi o să cerem un examen medico-legal. Am dat deja către poliţie, având în vedere toate suspiciunile care sunt. Cam atât am să vă spun în momentul de faţă. A fost internat cu hemoragie digestivă şi s-a internat pe data de 15, dar înţeleg că a venit prin transfer, dar nu a fost internat la Turnu. Probabil doar a fost văzut acolo. Nu ştiu dacă poate fi o legătură, dar se va face examenul medico-legal cu probe toxicologice şi se va clarifica”, a afirmat oficialul.

Între timp, poliţia a deschis dosar penală.

“Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această (luni- n.red.) dimineaţă, colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, Teodora Dragole, citată de Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole

17 ani de crime. Zeci de milioane de victime. Povestea măcelului despre care Occidentul alege să vorbească doar în şoaptă
recomandate
Timpurile prezente separă întunericul de lumină
De ce am rămas şocat după mitingul Diasporei de la Bucureşti
Preşedintele Donald Trump (dr) şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker participă la o conferinţă de presă la Casa Alba, 25 iulie 2018.
De ce nimeni nu înţelege conflictul economic dintre SUA şi Europa: pentru că este fals
“Apelul Inocentei” – tablou din Expozitia Adevar-Compasiune-Toleranta
Avertismentele pe care ziua de 20 iulie 1999 le dă asupritorilor de pretutindeni
Nave comerciale în portul Qingdao, provincia Liaoning, China.
Jocuri geopolitice masive. Ce stă în spatele războiului tarifar dintre Trump şi UE
Donald Trump
Business as usual pe copcă / Axios divulgă un proiect de lege, aparent cerut de Trump, care ar putea îngenunchea OMC-ul
Lord Conrad Black, fostul patron al ziarului canadian National Post
Fost membru al comitetului director al Grupului Bilderberg: Trump câştigă un “război civil” împotriva establishmentului
Fondatorul mişcării spirituale Falun Gong, dl. Li Hongzhi în Washington, 21 iunie 2018
Fondatorul Falun Gong ia cuvântul la o conferinţă din Washington D.C.

alte articole din secțiunea interne
Liviu Dragnea
Cum îngropi o sesiune extraordinară: PSD nu a recunoscut semnătura lui Năsui. Cu el de faţă
Liviu Dragnea
Sesiunea extraordinară cerută de Opoziţie pe fondul scandalurilor, respinsă de PSD. Dragnea, în concediu
Ecaterina Andronescu(PSD),
Ecaterina Andronescu loveşte din nou: Guvernul Dăncilă e cel mai slab din istoria PSD
Justiţia
Şeful Jandarmeriei, la audieri la Parchetul General
editorial
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican
Cecuri în alb pentru împingerea României până la capăt
Jurnalist german arestat de jandarmi
Peste noi pogoară Turcia
La 11 martie, Congresul Naţional Popular al Partidului Comunist din China organizează cea de-a treia şedinţă plenară pentru a vota modificarea constituţiei. Imaginea arată o întâlnire a Congresului Poporului Chinez din 5 martie
Partidul Comunist Chinez revizuieşte Constituţia. Din vânat, Xi Jinping devine vânător
Colacii de sârmă ghimpată ai crimelor comunismului ţin poporul român legat
Şantajul dă stingerea peste România. Din nou
video

Cum dresa comunismul populaţia? Alexandru Postică: 300.000 de oameni au murit în urma foametei organizate

Stelian Ion: Dăncilă e considerată pe bună dreptate o analfabetă. Riscăm să pierdem preşedinţia Consiliului UE

“Democraţia moare în gaze şi bastoane!” – Flashmob la o săptămână de la Marea Gazare din Piaţa Victoriei

“Cu ce arme trageţi în noi? Răspundeţi!” – Un protestatar e băgat în dubă după această întrebare
foto
Marele miting al Diasporei din Piaţa Victoriei
Marele miting al Diasporei din Piaţa Victoriei
Italia: Palatul Farnese.
Italia: Palatul Farnese
Eclipsa de lună în Grecia
Luna roşie în imagini
„Octombrie”
Inocenţa şi puritatea din momentele simple ale vieţii

Despre noi
Harta site-ului
RSS
Termeni şi condiţii
Contact
Ediții Străine
Copyright Epoch Times România 2006-2018

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s