Lovitură pentru Dragnea: Toate conturile vor fi blocate. Interzis să meargă în SUA… | Frip

http://frip.ro/lovitura-pentru-dragnea-toate-conturile-vor-fi-blocate-interzis-sa-mearga-in-sua/

News
News
Lovitură pentru Dragnea: Toate conturile vor fi blocate. Interzis să meargă în SUA…

Liviu Dragnea ar putea să primească oficial statutul de persoană non grata din partea mai multor cancelarii occidentale și există voci în Washington D.C. care cer ca Liviu Dragnea să fie inclus pe lista Magnitsky, ceea ce, evident, ar fi devastator nu numai pentru domnia sa dar și pentru PSD, a declarat rectorul SNSPA și fost ministru al Educație, Remus Pricopie.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, susține că Liviu Dragnea ar putea fi declarat persona non grata, menționând că o astfel de idee ar exista deja în mai multe cancelarii occidentale, iar măsura ar fi doar o oficializare.

Imagini pentru remus pricopie snspa , dragnea

„Magnitsky Act”, adoptat de Senatul SUA in 2012, prevede sancţiuni de viză şi financiare împotriva oficialilor implicaţi în încălcări ale drepturilor omului. Până acum pe această lista sunt 52 de persoane din Rusia, Uzbekistan şi Ucraina, acuzate de corupţie şi încălcări ale drepturilor omului.

„Este pentru prima data in trei decenii cand un diplomat roman, George Maior, Ambasadorul Romaniei in SUA, este atacat oficial de al treilea om in stat pentru ca a aparat un punct de vedere agreat la nivelul celor doua state si nu a confirmat o pozitie particulara, asa cum ar fi dorit dl Dragnea. Cu alte cuvinte, Domnul Dragnea a incercat sa inlocuiasca mandatul oficial al diplomatului roman, formulat de acesta in concordanta cu interesul national, cu o pozitie care exprima un interes privat.(..) Din pacate, PSD nu a inteles pana acum ca sustinerea unor astfel de persoane in functii publice inseamna o discreditare a partidului, dar si a tarii.

De asemenea, avand in vedere modul in care au evoluat lucrurile, cu precadere in ultimele luni, si ma refer aici la:

(a) distorsionarea mandatului unor institutii publice si folosirea acestora in bataliile politice,

(b) falsificarea unor informatii publice sau prezentarea lor intr-un mod trunchiat,

(c) obstructionarea dreptului la libera exprimare si folosirea violentelor in mod nejustificat sau chiar ilegal,

(d) atacul la adresa unor categorii sociale si minoritati etnice,
(e) atacurile la adresa partenerilor strategici, ca de exemplu UE, NATO,

(f) promovarea unui discurs nationalist si xenofob,

(g) promovarea unei legislatii care sa contravina regulilor internationale privind combaterea coruptiei – iar lista, din pacate, poate continua – nu exclud ca mai multe cancelarii occidentale sa oficializeze ceea ce se stie deja in mod informal, respectiv domnul Liviu Dragnea sa fie declarat persona non grata .

”Mi-e ruşine pentru aşa-zişii social-democraţi din România!” a declarat Susanne Kastner, membră SPD din 1972, fostă vice-preşedintă a Parlamentului German, fostă preşedintă a Forumului Germano-Român, se arată într-o postare a lui Robert Schwartz, redactorul şef al Deutsche Welle România.

Aceasta este prima reacţie foarte clară a social-democraţilor germani, după ce social-democraţii danezi cer excluderea PSD din Partidul Socialiştilor Europeni. Social-democraţii din Danemarca cer excluderea PSD-ului condus din Liviu Dragnea din Partidul Socialiştilor Europeni, informează Digi FM. Demersul a fost iniţiat de comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, iar scrisoarea a fost tradusă în mai multe limbi şi vor fi contactate partidele din această familie.

© Copyright 2015 by FRIP.RO

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s