“Este deja redactată” – Dragnea, pe punctul de a fi lovit de o nouă plângere penală | Epoch Times România

http://epochtimes-romania.com/news/este-deja-redactata-dragnea-pe-punctul-de-a-fi-lovit-de-o-noua-plangere-penala—278496

Epoch Times România

“Este deja redactată” – Dragnea, pe punctul de a fi lovit de o nouă plângere penală
Refuzul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să se analizeze “Jandarmeriada” îl costă pe Liviu Dragnea o plângere penală. “Nota de plată” îi va fi înmânată lui Dragnea de liberali.
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Loredana Diacu

02.09.2018

Liberalii se declară determinaţi să îşi pună în practică intenţia de a depune plângere penală contra lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză că, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a refuzat, după reprimarea brutală a protestului diasporei din 10 august, să dea curs solicitării PNL, USR şi PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare, pe tema violenţelor jandarmilor.

“Avem deja colegi care doresc să-şi asume în nume individual această plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea. Plângerea este redactată şi o să vă anunţăm exact cine semnează această plângere penală. Din punctul nostru de vedere, Liviu Dragnea a încălcat atribuţiile pe care le are în calitatea domniei sale de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fapta domniei sale este de natură penală. Regulamentul spune foarte clar, o sesiune extraordinară poate fi convocată şi de o treime din numărul deputaţilor. Partidul Naţional Liberal împreună cu alţi colegi din Parlament, în număr de 114, deci cu mult mai mult de o treime din numărul deputaţilor, a depus această solicitare pentru sesiune extraordinară.

De asemenea, regulamentul spune că preşedintele Camerei Deputaţilor este cel care îşi asumă convocarea şi sesiunea nu se poate ţine decât dacă este respinsă ordinea de zi în plen. Negru pe alb, acestea sunt textele de regulament cu valoare de lege şi Liviu Dragnea a încălcat cu bună ştiinţă această lege. Aşadar există toate motivele să depunem această plângere penală”, a declarat, sâmbătă, prim-vicepreşedinte, liderul grupului de la Cameră, Raluca Turcan, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL.

Reamintim că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, prezidat la momentul respectiv de înlocuitoarea lui Liviu Dragnea, a respins solicitarea Opoziţiei – PNL, USR şi PMP – de a convoca o sesiune extraordinară, în perioada 20-24 august, invocând motive legate de autenticitatea semnăturilor depuse de deputaţi şi respectarea prevederilor legale şi regulamentare.

“În solicitare se specifică perioada pentru care să aibă loc sesiunea extraordinară, mai puţin ora. Colegul meu aflat de permanenţă săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca solicitarea să fie trimisă Secretariatului general pentru convocarea Biroului permanent. (…) Solicitarea nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare. Aceasta trebuia să fie însoţită de un proiect de hotărâre în care să se specifice denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acesteia. Sunt şi inadvertenţe de natură tehnică, începând cu tabelele de (semnături – n.r.) de care s-a făcut mişto într-adevăr în Biroul permanent (…).

Acel cap de tabel la care noi am ţinut şi s-a făcut de fiecare. Poate părea o chestiune neserioasă, dar în realitate nu este. Este tot o procedură pe care trebuie să o respectăm. În plus, s-a constatat că unele semnături sunt diferite . (…) Domnul Năsui are o semnătură diferită pe solicitarea trimisă către Biroul permanent şi în tabelul pentru convocarea sesiunii extraordinare. Noi nu avem competenţa necesară să facem vreo expertiză grafologică. Toate aceste lucruri luate la un loc (…) înseamnă că Regulamentul nu a fost respectat şi că această sesiune extraordinară nu poate fi convocată”, a afirmat Carmen Mihălcescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor care a preluat pentru ziua de luni atribuţiile lui Dragnea, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele Camerei susţine că a solicitat reprezentanţilor grupurilor PNL, USR şi PMP să-şi retragă solicitarea şi să o pună în acord cu prevederile legale şi regulamentare, dar aceştia au refuzat, adăugând că “nimeni în Biroul permanent nu a susţinut că nu şi-ar dori în vreun fel sau altul sesiunea extraordinară”.

alte articole

17 ani de crime. Zeci de milioane de victime. Povestea măcelului despre care Occidentul alege să vorbească doar în şoaptă
recomandate
Jandarmi la protest
Apel către jandarmi
Timpurile prezente separă întunericul de lumină
De ce am rămas şocat după mitingul Diasporei de la Bucureşti

Viorica Dăncilă
Liberalii au pus gând rău Guvernului Dăncilă. Moţiune de cenzură la orizont

Liviu Dragnea
“Este o amnistie mascată, aşa este!” – Dragnea, acuzat că pregăteşte “Marea Eliberare”

Liviu Dragnea
“Este deja redactată” – Dragnea, pe punctul de a fi lovit de o nouă plângere penală

Ludovic Orban
Orban: Tăriceanu s-a manifestat ca un taliban pesedist din 2014, băiatul de mingi al lui Ponta şi Dragnea

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s