Matei Dobrovie: PSD-ALDE a decis să pună pumnul în gură opoziției, prin modificarea Regulamentului Camerei Deputaților

PSD-ALDE a decis să pună pumnul în gură opoziției, prin modificarea Regulamentului Camerei Deputaților. După ce a reprimat violent protestele din Piața Victoriei, pentru a-i descuraja pe români să-și exprime nemulțumirile, acum tovarășii atentează la libertatea noastră de exprimare ca deputați.

Am asistat azi la o șaradă grețoasă în care reprezentanții PSD-ALDE ne mustră că nu suntem civilizați și confundăm parlamentul cu maidanul. Cine sunt însă cei care au tulburat și tulbură ședințele, prin vociferări și strigăte când cel de la tribună spune un adevăr dureros pentru ei, care nu le convine – despre penalul Dragnea, despre legile justiției sau mai recent despre represiunea din Piața Victoriei? Tocmai ei! Ipocrizie maximă și mizerabilă!

În sesiunea trecută, eu am fost unul dintre deputații de opoziție care au beneficiat din plin de ”curtoazia” PSD: am fost înjurat de mamă și cu alte expresii incalificabile de Nicolae Bacalbașa, exact cel pe care acum ei îl deplâng că a fost agresat de protestatari, am fost bruscat în comisie de un alt pesedist pentru că i-am atras atenția că nu se fumează în biroul comun și în general în spații publice, amenințat de un alt coleg de la PSD cu bătaia.

Atunci când am făcut plângere împotriva dl. Bacalbașa la comisia juridică, de Disciplină și imunități, evident nu am primit niciun răspuns și nu s-a luat nicio măsură de sancționare. Nici în plen acesta nu a fost chemat la ordine. După modificările regulamentului Camerei adoptate azi există o procedură accelerată. Sper doar ca sancțiunile să nu fie doar pentru opoziție. Interzicerea bannerelor, pancartelor etc. arată însă că modificările sunt cu dedicație pentru noi, deputații USR.

Mai grav, Regulamentul modificat al Camerei este complet neconstituțional pentru că nu le poți interzice unor deputați aleși să-și exercite mandatul până la 30 de zile – să participe la comisii, la plen, să semneze inițiative legislative. Asta înseamnă nu doar cenzură și autocenzură, dar însuși abolirea parlamentarismului, pentru că-i împiedici să-și facă datoria.

Așa cum am mai spus, democrația din România este în pericol. Justiția, cetățenii, opoziția și ultimele instituții independente se află sub asaltul PSDragnea, care încearcă să transforme țara noastră într-o autocrație. Nu putem permite așa ceva! Luptăm până la capăt! Nu ne vor putea pune pumnul în gură, indiferent câte regulamente ar schimba!

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s