Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie cere ancheta in cazul postarilor lui Darius Valcov | Mobile

http://m.ziare.com/darius-bogdan-valcov/asociatia-romana-de-psihiatrie-si-psihoterapie-cere-ancheta-in-cazul-postarilor-lui-darius-valcov-1528643

Ziare.com

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie cere ancheta in cazul postarilor lui Darius Valcov

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie cere ancheta in cazul postarilor lui Darius Valcov

Foto: Arhiva Hepta.ro

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP) considera ca prin publicarea pe Facebook de catre Darius Valcov, consilier al premierului, a fisei medicale a unui participant la protestul din 10 august s-a produs “o grava abatere”, nu doar din punct de vedere legal, ci si etic si cere anchetarea si tragerea la raspundere a celor implicati.

Potrivit unui comunicat remis joi, ARPP, in calitate de asociatie profesionala nationala a medicilor psihiatri, “protesteaza cu fermitate impotriva unui asemenea tip de atitudine din partea unui consilier al primului-ministru si solicita public autoritatilor competente anchetarea conjuncturii in care documentatia medicala a ajuns in posesia persoanelor neautorizate, precum si tragerea la raspundere a tuturor celor implicati”.

Asociatia precizeaza ca protectia datelor cu caracter personal este un drept fundamental, consacrat prin Tratatul de la Lisabona, Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, care prevede ca orice persoana are dreptul la protectia datelor cu caracter personal care o privesc.

inRead invented by Teads
“Pacientul cu tulburari psihice are dreptul de a fi respectat ca persoana umana, fara nici o discriminare. Astfel, Legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice nr. 487/2002 actualizata, art. 16, prevede ca persoana care este evaluata din punct de vedere al sanatatii mintale are dreptul la confidentialitatea informatiilor”, precizeaza sursa citata.

Conform ARPP, prin publicarea documentatiei medicale confidentiale s-a produs “o grava abatere, nu doar din punct de vedere legal, ci si etic”.

“Utilizarea dispretuitoare de catre o persoana publica importanta (consilier al premierului Romaniei), cu responsabilitati si vizibilitate interna si externa, a apelativului de ‘sandilau’ cu referire la persoana respectiva reprezinta o incalcare flagranta atat a legislatiei in vigoare, dar si o afirmatie profund stigmatizanta si care are repercusiuni multidimensionale, aruncand o anatema asupra tuturor pacientilor cu suferinte psihice, care au nevoie de protectia si respectul cuvenit din partea statului roman”, releva comunicatul citat.

Darius Valcov, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, a postat pe Facebook fisa medicala a unui protestatar din Piata Victoriei, eliberata in data de 19.06.2006, din care ar rezulta ca acesta ar avea probleme psihice.

Notă:

De ce nu zice asociația cum se face că prin Constituție hoții sociopați, ca Dragnea nu sunt excluși din viața politică? De la guvernare, ca in toate statele civilizate din lume? De ce nu s-au sesizat de această gravă omisie? De ce nu au pus diagnosticul de “sociopat extrem de periculos”, ca politologul Tismăneanu, ca acest individ să poată fi arestat și separat de societate în interesul României și al fiecărui cetățean? Vă rog să citiți cele ce urmează!

https://psnews.ro/vladimir-tismaneanu-ii-pune-diagnosticul-lui-dragnea-sociopat-extrem-de-periculos-exclusiv-227705/

Da, Dragnea trebuie arestat imediat!
Răspândește la alți 5 prieteni!

Nu poate fi democrație in România atâta vreme cât Dragnea umblă printre noi liber și nu este arestat preventiv:

ESTE UN PERICOL NATIONAL IMEDIAT !

ARESTATI-L PE SOCIOPAT! ACUM !

http://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-antisociala

Nu are conștiință și nu pune la îndoială ceea ce crede: este atotștiutor și nu poate pierde! Si de aceea pierde. Este ca un gândac pe spate care își mișcă în zadar picioarele fără să poată realiza că este pironit cu un ac cu gămălie…este încarcerat in propria minte!
Ochii sunt fereastra sufletului:

in acești 4 ochi văd ura fără sfârșit a iadului!

https://wp.me/p1bDM9-EV2

Galerie de pics arătând percepția poporului despre personaliatea socipată, defectă social a lui Dragnea, președintele PSD, care conduce România în prăpastia istoriei!

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s