Mesajul Majestății Sale către români, în urma violențelor din 10 august

https://newsteam.ro/politica/mesajul-majestatii-sale-catre-romani-in-urma-violentelor-din-10-august/09/09/2018/

NewsTeam.ro

Mesajul Majestății Sale către români, în urma violențelor din 10 august
By Golea Sorin| 8:28 | 9 septembrie 2018|Politic, Social, Ultima Ora

Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, a publicat un mesaj pentru poporul român în urma evenimentelor violente din Piața Victoriei, din 10 august. Fără unitate, România nu poate înainta. Iar unitatea se obține prin bunăvoință și iubire.

”Români,

Avem libertatea să credem ce vrem fiecare desprte recentele violențe din București, dar putem fi unanimi în convingerea că ele au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională. Aceasta doar cu câteva luni înainte ca țara nostră să asume președinția Uniunii Europene. Nici un om cu inimă din acestă țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine.

Regele Mihai și cu mine am cunoscut bine, în ultimii treizeci de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susține cauza țării tale și să fii primit cu un zâmbet ironic.

Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie față de ea și de concetățenii de acasă. Lor le lipsește România și își doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastră este să-i primim cu respect și să-i încurajăm să-și îndrepte buna intenție în direcții constructive.

Dreptul de a ieși în stradă și de a-ți face cunoscute aspirtațiile civice este de neatins. El nu are nimic de-a face cu agresivitatea, ci cu speranța și cu libertatea. Violența nu este niciodată acceptabilă. Chiar dacă cei care dau dovadă de brutalitate sunt puțini, ei pot distruge complet rostul vocii publice.

Doresc tuturor celor afectați de violențele din 10 august, de oricare parte a baricadei s-au aflat, însănătoșire grabnică. Deplâng suferința tuturor celor care au fost brutalizați în aceste zile. Singura cale acceptabilă este ca manifestanții și forțele de ordine să se respecte unii pe alții.

Când românii l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum , felul în care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu alții, în acele zile, a uimit întregul continent. Nu numai prin iubirea care se simțea în aer, ci și pentru că ei proiectau viitorul european al României, energic, echilibrat, responsabil și unit într-o lume plină de egoism și de gesturi nedemne.

Prin dialog civic, cu idealismul tinerilor români și cu energia și cu resursele diasporei, cu dragostea tuturor românilor față de țara noastră putem să ne clădim un viitor mai bun pentru familiile noastre și să impunem respectul Europei pentru națiunea noastră.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Nihil Sine Deo!

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s