CUTREMUR în JUSTIȚIE: „DNA nu mai e”

https://www.capital.ro/cutremur-in-justitie-dna-nu-mai-e.html

luni, 10 septembrie 2018
CUTREMUR în JUSTIȚIE: „DNA nu mai e”
Autor: Gabriel Barbu

Liviu Dragnea a anunțat sfârșitul Direcției Naționale Anticorupție!

Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară de Antena 3, că este inacceptabil ca două treimi dintre judecătorii din România să aibă dosar penal. În acest context, liderul PSD a spus că „DNA nu mai e”, relatează Newsweek România.

Liviu Dragnea a afirmat inițial că dosarele penale ale magistraților sunt anchetate de către Direcția Națională Anticorupție, după care s-a corectat, afirmând că „DNA nu mai e”. Asta, în condițiile în care instituția este funcțională, iar ministrul Justiției tocmai a propus un nou procuror șef, în persoana Adinei Florea, precizează sursa citată.

„Cum e posibil ca două treimi dintre judecători să aibă dosar penal la DNA? Mă rog, la parchete, că DNA nu mai e”, a afirmat liderul PSD.

Moderatorul de la Antena 3 nu a insistat asupra acestei declarații.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că va merge mai departe pe soluția unei amnistii.

„Ideea amnistiei nu e o glumă. Pentru mine amnistia nu este o iluzie juridică. Se vorbește despre un pachet de soluții ca să rezolve problemele. Să se găsească soluțiile ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie șterse. Nu trebuie să se lugnească mult. Nu e amnistie, în regulă, însă oamenii să nu mai plătească un cost al unei vânători de vrăjitoare. Să se judece fără a fi amenințat. Cum să creadă românul că un judecător este liber să judece. Aproximativ doi din trei magistrați au dosare penale. Cred că la un moment dat ministrul Justiției trebuie să analizeze propunerile de acte normative. Nu dau ultimatum nimănui, dar nu putem să vedem cum ies astfel de protocoale”, a declarat Liviu Dragnea.

NOTĂ:

Cum recunoști un sociopat?

  • Persoane care nu se raporteaza la valori sociale.
  • Nu respecta drepturi elementare ale celorlalti, in special in aspecte sociale dar nu numai.
  • Cei care se remarca au de obicei un soi de inteligenta pragmatica, folosind tehnici de manipulare fara vreun scrupul – oameni care ti-ar putea da viata peste cap doar din plictiseala.
  • De obicei, se prezinta ca persoane simpatice si daca vor ceva de la tine iti intra pe sub piele fie pe nesimtite fie cu forta – important e sa reuseasca.
  • Au format un dar de a “spala creierii” tintelor incat sa creeze un soi de dependenta.
  • Un mod mai usor de a recunoaste astfel de persoane, nu uita totusi ca educatie perfecta nu exista si oricare din noi poate avea unele semne de acest gen, este sa privesti pe cat de obiectiv posibil interactiunea sa cu cei apropiati, efectul sau asupra celor din jur, cum au decurs unele relatii in viata sa si/sau cum s-au terminat.
  • Un alt semn distinctiv dar nu reciproc valabil este o carisma mai mult sau mai putin ciudata/neinteleasa.

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s