Ceausescu conduce Romania. Cum scapam? | Mobile

http://m.ziare.com/liviu-dragnea/ceausescu-conduce-romania-cum-scapam-1529304

Ziare.com
Actual Politic

Ceausescu conduce Romania. Cum scapam?

Ceausescu conduce Romania. Cum scapam?

“Cateva grupuri de elemente huliganice au organizat o serie de incidente trecand la atacarea unor institutii de stat, distrugand si jefuind o serie de cladiri (…) . Deoarece actiunile grupurilor antinationale teroriste au continuat, conform Constitutiei si in conformitate cu legile tarii, unitatile militare au fost obligate sa se apere.

(…) Din datele de care se dispune se poate declara cu deplina certitudine ca aceste acte cu caracter net fascist, terorist au fost organizate si declansate in stransa legatura cu cercuri reactionare, imperialiste, iredentiste, soviniste si cu serviciile de spionaj din diferite tari straine.

Declar cu toata raspunderea ca unitatile armatei noastre au dat dovada de foarta multa rabdare. Nu au raspuns chiar atunci cand soldatii si ofiterii au fost loviti si numai cand situatia a ajuns de asa natura ca au fost afectati de bandele teroriste si au fost puse in pericol institutiile fundamentale si ordinea din judet. Si-au indeplinit pe deplin datoria.

Aceasta campanie impotriva Romaniei face parte dintr-un plan mai general impotriva independentei si suveranitatii popoarelor care nu vor dominatie straina si sunt gata sa-si apere cu orice pret, inclusiv cu arma in mana, independenta. Cele intamplate (…) constituie actiuni organizate din timp de cercuri reactionare, de agenturile de spionaj straine care au organizat toate acesta impotriva patriei noastre.”

Nicolae Ceasescu – decembrie 1989.

“In 10 august, institutiile statului nu au actionat ilegal, si-au facut datoria, respectand legislatia si regulamentele. Au fost proteste finantate si din strainatate. A fost o tentativa de lovitura de stat. E mai putin important de unde stiu. Saptamana viitoare vor iesi informatii despre organizarea de tip paramilitar, despre finantarea din strainatate. Sper ca DIICOT si Parchetul General sa ancheteze”

Liviu Dragnea – septembrie 2018

Nu numai stilul dictatorial, nu numai manipularea unui nationalism desantat, dar pana si tipul de discurs, refugierea in narativul agenturilor si al conspiratiei antiromanesti le-a preluat Dragnea de la Ceausescu. Disperat de faptul ca represiunea din 10 august are efecte cu mult mai grave decat a anticipat, iar ancheta se apropie tot mai mult de miezul fierbinte al manipularii si al planului ticalos, presedintele PSD incearca sa schimbe lectura dupa cel mai autentic model ceausist.

In acelasi timp, pe televiziunile de casa ruleaza tot felul de “dovezi” dubioase despre care nu exista nici macar un vag indiciu de veridicitate si sunt acuzate tari precum Olanda, Franta, Belgia si Germania ca au finanatat tentativa de lovitura de stat din Romania, se cere DIICOT sa ancheteze aceasta finantare incadrata ca oculta. Asta in timp ce Romania se pregateste sa preia presedintia Consiliului UE.

Dragnea a ajuns intr-o faza terminala similara cu aceea in care era Ceausescu in decembrie 1989. Inalturarea lui cred ca a devenit o miza de interes national si european pana cand nu va abate nenorociri ireparabile sau foarte greu reparabile si asupra Romaniei si chiar asupra UE.

Intrebarea este: cum?

Sigur ca esentiala este crearea masei critice in PSD. Si ea incepe sa se formeze dupa ce Gabrielea Firea a iesit la atac, la randul ei manata de disperarea ca decontul pentru represiunea din 10 august se duce catre Speranta Cliseru, omul de casa al familiei Pandele. Zi de zi numarul contestatarilor lui Dragnea creste, deci partidul intra in trepidatii tot mai mari. Cat de vulnerabil devine demonstreaza chiar tonul impaciuitor si stins al lui Liviu Dragnea, retras in tot felul de diversiuni.

Dar ceea ce trebuie inteles este ca oricat l-ar uri pe Dragnea, PSD nu va renunta la guvernare. Daca pretul pentru a o pastra mai ales intr-un an electoral important este sa ramana cu Dragnea, pesedistii o vor face. Il vor tine in sah, ii vor hartui, dar nu vor face pasul deciziv, daca el va presupune renuntarea la guvernare.

In aceste conditii, motiunea de cenzura pregatita de opozitie ar putea fi exact colacul de salvare de care Dragnea are nevoie. Pentru ca in fata ei, partidul ar putea reactiona ca un organism atacat. In fata dusmanului care vrea sa ne ia ce avem mai important, adica guvernarea, facem corp comun, uitam de problemele interne si ne aparam. Si sigur ca in aceste conditii ar avea mare succes si teoria lui Dragnea cum ca totul e un plan de destabilizare a PSD pentru schimbarea guvernarii.

Motiunea poate sa devina cu adevarat un punct de inflexiune daca aceasta capcana este evitata, daca pentru PSD ea reprezinta doar ocazia de a scapa de Dancila si Dragnea pentru a ajunge la o guvernare PSD conforma cu votul de la alegerile din 2016, dar decenta.

Si nici nu cred ca altfel s-ar putea. Pe de-o parte, opozitia nu e pregatita catusi de putin sa preia guvernarea. In PNL e razboi pe listele electorale, intre tabere, nu exista program de guvernare, nu exista nici macar schitata o echipa apta sa preia fraiele. Ceea ce arata la televizor trimisii PNL este, cu foarte mici exceptii, de-a dreptul tragic. USR e inca in constructie, Partidul dlui Ciolos de jure nu exista, iar PMP este in destructurare.

In plus, chiar sa-i aduni, cu toata adversitatea cronica dintre ei, tot nu scoti o majoritate fara ALDE. Si daca-l bagi pe Tariceanu in ciorba asta, numai bine pe el il speli si pe restul ii manjesti. Uniunea nationala si tehnocratia sunt iluzii cu rezultate proaste.

PSD cred ca trebuie sa ramana la guvernare, sa isi duca pana la capat guvernarea, sa dovedeasca ce minciuna a fost programul din 2016, dar fara Dragnea si caricaturile lui care distrug si tara, si propriul partid.

Ei bine, acesta cred ca este mesajul esential pe care numai presedintele il poate transmite, pentru ca numai el are autoritatea necesara, si trebuie sa il transmita catre PSD: nu veti fi alungati in opozitie daca scapati de Dragnea. Motiunea aceasta are o sansa de a trece numai daca este una strict impotriva cuplului Dragnea – Vlacov (ca Dancila chiar nu conteaza), nu una impotriva intregului PSD.

NOTĂ:

CEREM ARESTAREA SI INTEMNIȚAREA IMEDIATĂ LUI DRAGNEA SI A LUI VÂLCOV: AZI, ACUM!
https://psnews.ro/vladimir-tismaneanu-ii-pune-diagnosticul-lui-dragnea-sociopat-extrem-de-periculos-exclusiv-227705/
Da, Dragnea trebuie arestat imediat!
Răspândește la alți 5 prieteni! Nu poate fi democrație in România atâta vreme cât Dragnea umblă printre noi liber și nu este arestat preventiv:
ESTE UN PERICOL NATIONAL IMEDIAT !
ARESTATI-L PE SOCIOPAT! ACUM !
http://www.la-psiholog.ro/info/personalitatea-antisociala
Nu are conștiință și nu pune la îndoială ceea ce crede: este atotștiutor și nu poate pierde! Si de aceea pierde. Este ca un gândac pe spate care își mișcă în zadar picioarele fără să poată realiza că este pironit cu un ac cu gămălie…este încarcerat in propria minte!
Ochii sunt fereastra sufletului: in acești 4 ochi văd ura fără sfârșit a iadului!

Condamnaţi definitiv

Miron Mitrea (deputat PSD) – executare
Nicolae Vasilescu (deputat PSD) – executare

Gheorghe Neţoiu (deputat UNPR) ex PPDD – executare
Dan Voiculescu (senator PC) – executare
Gheorghe Coman (deputat PC) – executare
Antonie Solomon (senator PPDD) – executare
Relu Fenechiu (deputat PNL) – executare
Gheorghe Becali (deputat PNL) – executare
Sorin Roşca Stănescu (senator PNL) – executare
Vasile Gliga (deputat PSD) – suspendare
Mircia Muntean (deputat PSD), ex PDL – suspendare
Hubert Thuma (deputat PNL) – suspendare
Tudor Chiuariu (senator PNL) – suspendare
Mate Andras Levente (deputat UDMR) – suspendare
Kerekes Károly (deputat UDMR) – suspendare
Nicolae Mircovici (deputat minorităţi) – suspendare
Liviu Dragnea (deputat PSD, fost vicepremier)- suspendare
Cătălin Rădulescu ( deputat PSD) – suspendare
Remus Borza (deputat ALDE) – suspendare
Cătălin Voicu (senator PSD) – executare
Elena Udrea ( fost PMP, fost PD-L ) – executare
Gheorghe Ștefan ( fost PD-L ) – executare
Constantin Nita ( fost ministru al Energiei guvern PSD ) – executare
Radu Mazăre ( fost primar PSD ) – suspendare
Nicușor Constantinescu ( fost președinte CJ Constanța -PSD) – suspendare
Gabriel Berca (fost ministru interne guvernul BOC)- executare
Iulian Badescu (fost primar PSD) – suspendare
Mihai Banu ( deputat PD-L ) – executare
Cristian Rizea (deputat PSD ) – executare

Condamnaţi în primă instanţă:

Liviu Nicolae Dragnea #muiemdragnea

Dan Sova (senator PSD ) – executare
Cristian Popescu-Piedone (fost primar PSD)- executare
Gheorghe NIchita ( fost primar Iași PNL) -executare
Ion Stan (deputat PSD) – executare
Anghel Stanciu (deputat PSD) – suspendare
Gheorghe Costin (deputat PNL) – suspendare
Grigore Crăciunescu (deputat PNL) – suspendare
Corneliu Dobriţoiu (senator PNL) – suspendare
Dian Popescu (senator PNL) – suspendare
Iosif Secăşan (senatori PNL) – suspendare
Gigi Chiru (senator PNL), ex PDL – suspendare
Ghervazen Longher (deputat minorităţi) – suspendare
Florin Pâslaru (deputat PSD) – amendă penală

Trimişi în judecată:

Victor Mocanu (senator PSD)
Marius Isăilă (senator PSD)
Constantin Lazăr (senator PSD)
Constantin Adăscăliţei (senator PSD)
Florin Constantinescu (senator PSD)
Darius Vâlcov (senator PSD)
Viorel Hrebenciuc (deputat PSD)
Vlad Cozma (deputat PSD)
Ioan Adam (deputat PSD)
Marian Ghiveciu (deputat PSD)
Neculai Răţoi (deputat PSD)
Ochi Ion (deputat PSD)
Ion Diniţă (deputat PC)
Dorinel Ursărescu (ALDE) ex PLR, ex PNL
Mircea Baniaş (ALDE) ex PC
Florin Popescu (PMP) ex PDL
Mircea Roşca (deputat PNL)
Dănuţ Culeţu (deputat PNL) ex FC
Olosz Gergely (senator UDMR)
Victor Ponta (deputat PSD, fost premier)
Radu Oprea (senator PSD)
Lia Olguța Vasilescu (deputat PSD)
Radu Preda (deputat PSD)
Mircea Dreghici ( deputat PSD)
Marius Nicoara (senator PNL)

Parlamentari urmăriţi penal:

Sebastian Ghiţă (deputat PSD)
Dan Nica (deputat PSD)
Mircea Drăghici (deputat PSD)
Gabriel Mutu (deputat PSD)
Iulian Iancu (deputat PSD)
Lucian Şova (deputat PSD)
Oana Mizil (deputat PSD)
Alexandru Cordoş (senator PSD)
Ecaterina Andronscu (senator PSD)
Adrian Simionescu (senator PSD)
Nicolae Bădălău (senator PSD)
Ilie Sârbu (senator PSD)
Toni Greblă (senator PSD)
Alexandru Mazăre (senator PSD)
Dan Bordeianu (deputat PSD), ex PNL
Şerban Mihăilescu (senator UNPR)
Lucian Iliescu (senator UNPR) ex PNL
Valerian Vreme (deputat UNPR) ex PDL
Titi Holban (deputat UNPR) ex PNL
Marin Anton (deputat UNPR) ex PMP, ex PNL
Ernest Caloianu (deputat UNPR), ex PPDD
Ovidiu Silaghi (deputat ALDE) ex PLR, PNL
Mircea Sămăriteam (deputat PNL), ex PDL
Alin Popoviciu (deputat PNL)ex PDL
Ion Ariton (senator PNL) ex PDL
Ioan Oltean (deputat PNL) ex PDL
Theodor Nicolescu (deputat PNL)
George Scutaru (deputat PNL)
Dan Motreanu (deputat PNL)

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s