Judecătorul CCR, Daniel Morar, a scris că actuala Constituție PERMITE legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și a cerut respingerea Referendumului de pe 6-7 octombrie | ActiveNews

https://m.activenews.ro/stiri-justitie/Judecatorul-CCR-Daniel-Morar-a-scris-ca-actuala-Constitutie-PERMITE-legalizarea-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-si-a-cerut-respingerea-Referendumului-de-pe-6-7-octombrie-152716

Active News
UpGround – Complex Rezidențial

Justiție
Judecătorul CCR, Daniel Morar, a scris că actuala Constituție PERMITE legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și a cerut respingerea Referendumului de pe 6-7 octombrie
DE ANDREI NICOLAE /

Miercuri, 19 septembrie 2018, 12:44
Facebook Twitter
ADVERTISEMENT

FOTO: National.ro
Curtea Constituțională a României a decis, luni 17 septembrie, că procedura legislativă prin care s-a votat organizarea Referendumului pentru Căsătorie respectă prevederile Constituției.

Opinia majorității judecătorilor nu a fost împărtășită de Daniel Morar, fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, care a votat împotrivă.

Laboratorul ImunoMedica

În opinia separată pe care a scris-o după anunțarea verdictului, Morar a explicat de ce nu este de acord cu avizarea Referendumului pentru Căsătorie. Mai precis, acesta a spus clar, ceea ce activiștii LGBT neagă, și anume faptul că actuala definiție a Căsătoriei din Constituție permite legalizarea mariajelor între persoanele de același sex.

„Justificarea prezentată în expunerea de motive care însoțește propunerea legislativă a cetățenilor este aceea că noua reglementare înlătură orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soți” în cuprinsul articolului 48 alin. (1) din Constituție ar putea să-l creeze în conturarea noțiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și de a întemeia o familie. Se arată că prin înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” se asigură implementarea precisă și literală a unor expresii consacrate cu puterea unor garanții imuabile destinării ocrotirii familiei. Or, atât din punct de vedere terminologic, cât și din punct de vedere al evoluției instituției căsătoriei în plan juridic, este evident că noțiunea de „soți” nu este identică cu cea de „bărbat” și „femeie”, astfel că prin această modificare nu se realizează doar o precizare terminologică (așa cum reținut Curtea în Decizia nr.580 din 20 iulie 2016, paragraful 42: de altfel, valabilitatea acestui argument ar pune sub semnul întrebării însăși utilitatea demersului revizionist), ci se suprimă dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex, drept garantat de articolul 48 din Constituție în forma în vigoare la data revizuirii, precum și dreptul la viață de familie al acestora, garantat de art.26 din Constituție”, a scris judecătorul în opinia separată publicată marți, în Monitorul Oficial.

Te-ar putea interesa
ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mărturia cutremurătoare a unui tânăr crescut de părinți homosexuali: M-a lăsat traumatizat din punct de vedere emoțional și mi-a transmis o stare de confuzie. Am rămas cu un imens gol în viață, deoarece niciodată nu m-am simțit iubit
Mărturia cutremurătoare a unui tânăr crescut de părinți homosexuali: M-a lăsat…
m.activenews.ro
Dolce & Gabbana: Singura familie este cea tradiţională. Familiile formate din persoane de acelaşi sex nu sunt familii adevărate
Dolce & Gabbana: Singura familie este cea tradiţională. Familiile formate din persoan…
m.activenews.ro
Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale
Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale
m.activenews.ro
Mărturia unei femei care a fost crescută de un tată homosexual: Eram doar un copil, dar mă expunea la activitate sexuală explicită. Mă folosea ca „momeală” pentru a atrage alți băieți. Fratele meu nu înțelegea de ce tata săruta alți bărbați
Mărturia unei femei care a fost crescută de un tată homosexual: Eram doar un copil…
m.activenews.ro
Somnul rațiunii naște monștri! Primul cuplu cu sexualitate-fluidă, pregătit pentru transformarea totală: tatăl urmează să devină femeie, mama va deveni bărbat. Copilul lor va fi crescut ca „persoană”
Somnul rațiunii naște monștri! Primul cuplu cu sexualitate-fluidă, pregătit pentru trans…
m.activenews.ro
Mărturia unei tinere din Canada, crescută de un cuplu gay: Căsătoriile între homosexuali erodează DREPTURILE FUNDAMENTALE. Se spune că prin legalizarea acestor mariaje nu vom fi privați de niciun drept. Este o minciună!
Mărturia unei tinere din Canada, crescută de un cuplu gay: Căsătoriile între homose…
m.activenews.ro
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă către Mircea Cărtărescu: Spuneți-le celor pe care îi plângeți și promovați (sexiștii aceștia alternativi) să-și obțină „căsătoria” prin referendum. Ce credeți, vor aduna trei milioane de iscălituri?
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă către Mircea Cărtărescu: Spuneți-le celor pe car…
m.activenews.ro
Victor Ponta: Eu sunt cel mai mare adversar al referendumului pentru familie
Victor Ponta: Eu sunt cel mai mare adversar al referendumului pentru familie
m.activenews.ro
Un cuplu de homosexuali din Australia a cumpărat un copil pe care l-a abuzat sexual timp de mai mulți ani. Cei doi „tați” l-au dat pe micuț mai multor pedofili pentru a-l abuza. Au fost prinși când încercau să mai cumpere un copil
Un cuplu de homosexuali din Australia a cumpărat un copil pe care l-a abuzat sexu…
m.activenews.ro
Postarea despre Referendum pentru care facebook i-a șters contului unui preot din Bistrița Năsăud
Postarea despre Referendum pentru care facebook i-a șters contului unui preot din…
m.activenews.ro
Asociația PRO Consumatori: În România avem o epidemie falsă de pestă porcină africană, al cărei scop este distrugerea capitalului autohton și aducerea la sapă de lemn a țăranului român!
Asociația PRO Consumatori: În România avem o epidemie falsă de pestă porcină a…
m.activenews.ro
Cărtărescu susține căsătoriile homosexualilor în România și se opune Referendumului „total dizgrațios și lipsit de temei”
Cărtărescu susține căsătoriile homosexualilor în România și se opune R…
m.activenews.ro
AddThis
Doneaza pentru ActiveNews
PRIMEȘTE CELE MAI INCOMODE ȘTIRI ALE ZILEI DIRECT ÎN INBOX.

Adresa de e-mail
Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ADVERTISEMENT

COMENTARII (7)
ADRIA
19.09.2018 19:41
Pe 20 iulie 2016, Curtea Constituțională a României (din care făcea parte și judecătorul Daniel Morar) a avizat inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie CU UNANIMITATE de voturi.

Ce l-a determinat acum pe judecătorul Daniel Morar să voteze contra? Ce presiuni au fost exercitate asupra lui? Ce ‘dosare’ au fost dezgropate pentru a-l șantaja?
ADRIA
19.09.2018 19:42
Vezi https://www.activenews.ro/stiri-social/CCR-a-avizat-initiativa-constitutionala-care-defineste-casatoria-ca-uniunea-dintre-un-barbat-si-o-femeie-CU-UNANIMITATE-de-voturi.-Coalitia-pentru-Familie-Solicitam-Camerei-si-Senatului-sa-dezbata-proiectul-de-lege-in-procedura-de-URGENTA-135158
CONSTANTIN8
19.09.2018 22:34
Referendumul este un pas mic in lupta cu fortele obscure, intunecate ale neomarxismului ateu.
ADRIA
20.09.2018 02:21

Déjà vu: ce ne așteaptă?

În martie 2000 statul american California a adoptat, cu 61% ‘pentru’, o lege cunoscută sub numele de Propunerea 22 (în engleză ‘Proposition 22’), pentru a împiedica căsătoria cuplurilor de același sex. Ca urmare, în Codul familiei a fost adăugată următoarea secțiune : “Numai căsătoria dintre un bărbat și o femeie este valabilă sau recunoscută în California”.

În mai 2008 (opt ani mai târziu!), această lege a fost invalidată de către Curtea Supremă a Californiei ca fiind neconstituțională.

Oponenții căsătoriei între persoane de același sex au ripostat cu Propunerea 8 ca o inițiativă de votare a alegătorilor (referendum) care a și fost votată în noiembrie 2008 (adică după câteva luni, nu aproape 3 ani ca în România). Propunerea 8 avea aceeași formulare ca Propunerea 22 dar era poziționată de data asta ca amendament constituțional. Propunerea 8 nu afecta parteneriatele civile din California și nici (în urma deciziilor legale ulterioare) căsătoriile între persoane de același sex efectuate în perioada intermediară mai-noiembrie 2008.

Adversarii Referendumului au caracterizat Propunerea 8 ca ‘ură’ și, după ce referendumul a trecut (cu 52% din voturi ‘pentru’), au folosit sistemul juridic pentru a răsturna voința populară. În următorii 5 ani au urmat o droaie de procese la toate nivelele sistemului judiciar american.

Pe data de 28 iunie 2013, Propunerea 8 a fost declarată neconstituțională de către instanțele federale (genul de argumente folosite acum de judecătorul Daniel Morar de la Curtea Constituțională a României; vezi https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Judecatorul-CCR-Daniel-Morar-a-scris-ca-actuala-Constitutie-PERMITE-legalizarea-casatoriilor-intre-persoane-de-acelasi-sex-si-a-cerut-respingerea-Referendumului-de-pe-6-7-octombrie-152716). Câteva minute mai târziu reclamanții Perry și Stier au devenit primul cuplu homosexual din California care s-a căsătorit legal la Primăria din San Francisco într-o ceremonie oficiată de procurorul general al Californiei.
CATALIN PRODAN
21.09.2018 11:56
Asta pentru ca hAmmer-icanii au obiceiul sa se inchine la legi, in cazul de fata se materializeaza prin egalitate prost inteleasa. E interzis sa “deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws” – no sh*t? Pare a fi o lupta acerba in California.
Stiti care e tragedia? Ca exista impresia ca in California curge miere si lapte si e pro-gay si trebuie si noi sa fim ca ei.
ALTVASILE
20.09.2018 15:48
Când o vacă este de acord să se ”căsătorească” cu un bou, atunci aceasta își exprimă ”acordul” prin faptul că (1) stă pe loc și (2) își dă coada într-o parte (pentru a avea loc actul consumării ”căsătoriei”).

Dacă o vacă nu este de acord să se ”căsătorească”, atunci nu are importanță cât de puternic sau cât de înfocat este boul, acesta nu-i va putea face nimic! Iar ”dezacordul” vacii se exprimă astfel: (1) aceasta nu stă în niciun caz pe loc, ci fuge cât o ține picioarele, (2) își ține coada strâns lipită ca să nu i se vadă ”rușinea” și (3) rage cât o ține plămânii ca să vadă toată lumea că nerușinatul vrea să o ia cu de-a sila în ”căsătorie”.

Te asigur că și în cazul vitelor mici (oi și capre) lucrurile stau cam la fel!

Acestea fiind spuse, doresc pe această cale să adresez o întrebare către d-l Morar, judecătorul cu mintea depravată de la curtea constituțională, care nu are nimic mai bun de făcut pentru solda nesimțită pe care o primește decât să susțină cauza perverșilor:

”Dacă un pervers nu se poate căsători cu o capră, atunci ce drepturi fundamentale i se suprimă/încalcă acestuia?”

Întrebarea fiind cât se poate de serioasă, aștept și un răspuns la fel de serios. Cu citări din constituție, din deciziile curții constituționale din România, ci referiri la involuția jurisprudenței promovate, cu sârg și spor, de judecătorii activiști, făuritori ai omului ”nou” (care nu are mamă, nu are tată… și nici sex nu are!) din GayRopa sau de pe alte meleaguri unde sodomia se răspândește în lung și-n lat cu viteza unei ciume care și-a propus să înghită tot ceea ce-i stă în cale…
PAUL VOICU
21.09.2018 15:08
bai ,tu da unde ridici salariu` baban ???de la statul roman ,nu ??? ai depus juramant ,da ??in secunda urmatoare ar trebui sa fii somer !! nesimtitule ,impertinentule !! de pe scaunul acela se face dreptate ,nu se comenteaza …legile le face parlamentul, iar voi o incadrati in Constitutie legal , pricepi ???
ADVERTISEMENT

ARTICOLE RELAȚIONATE

Horațiu Pepine, DW: Cine minte? Daniel Morar sau Laura Codruța Kövesi? Sau mint amândoi, cel puțin cu privire la anumite detalii?

România, ţara procurorilor! Băsescu: Daniel Morar s-ar încadra în portretul robot al viitorului preşedinte al României

Coaliția pentru Familie – creatia ACCEPT si a lobby-ului GAY
CELE MAI CITITE

CELE MAI COMENTATE
Postarea despre Referendum pentru care facebook i-a șters contul unui preot din Bistrița Năsăud
Somnul rațiunii naște monștri! Primul cuplu cu sexualitate-fluidă, pregătit pentru transformarea totală: tatăl urmează să devină femeie, mama va deveni bărbat. Copilul lor va fi crescut ca „persoană”
CTP la Digi 24 despre cei care se duc la Referendum: Ne ducem la biserică, ne facem cruci, apoi venim, ne batem copiii până când ajung la spital, îi vindem, îi violăm, dar ne ducem la Biserică
Întrebarea ce va fi pusă la Referendumul din 6-7 octombrie este legală și se referă STRICT la definiția căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie
Judecătorul CCR, Daniel Morar, a scris că actuala Constituție PERMITE legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și a cerut respingerea Referendumului de pe 6-7 octombrie
Dr. Pavel Chirilă îi răspunde lui Mircea Cărtărescu, după ce scriitorul a criticat Referendumul: Ar trebui să vă fie jenă (rușine) și să cereți scuze poporului român
Vrancea: Există suspiciuni că tragerea la sorți a președintelui BEJ Vrancea pentru referendumul din 6-7 octombrie a fost aranjată pentru ca funcția să fie deținută de un judecător pro LGBT
Vă place? La asta sunt expuși copiii lăsați să participe la paradele gay
Se pregătește Trădarea? Un senator PSD a introdus două amendamente la legea off-shore care să facă pe plac marilor corporații! Ședința unde s-a dezbătut legea în Comisiile Senatui a fost secretă
Cărtărescu susține căsătoriile homosexualilor în România și se opune Referendumului „total dizgrațios și lipsit de temei”

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s