Ofiţer de intelligence israelian: Oraşul Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvoltarea de arme biologice Conform unor rapoarte de intelligence, în Wuhan ar exista nu unul ci două laboratoare

Deschide meniul
Epoch Times România

Ofiţer de intelligence israelian: Oraşul Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvoltarea de arme biologice
Conform unor rapoarte de intelligence, în Wuhan ar exista nu unul ci două laboratoare implicate în programe biologice militare

. (Photos.com)
A.P.

27.01.2020

Potrivit unui expert israelian în război biologic, epidemia mortală de virus răspândit la nivel mondial ar putea avea originile într-un laborator din Wuhan legat de programul de arme biologice al Chinei arată publicaţia Washington Times.

În această săptămână, Radio Free Asia a redifuzat un raport al unui post local de televiziune din Wuhan transmis iniţial în 2015, care vorbea despre cel mai avansat laborator de cercetare de virologie din China, cunoscut sub numele de Institutul de Virologie Wuhan.

Laboratorul este singura unitate declarată de China acreditată să lucreze cu viruşi letali.

Dany Shoham, fost ofiţer de informaţii militare israeliene care a studiat războiul biologic chinez, a declarat că institutul este legat de programul de arme biologice secret al Beijing-ului.

“Anumite laboratoare din institut au fost probabil angajate, din punct de vedere al cercetării şi dezvoltării, în dezvoltarea de [arme biologice] chineze, cel puţin colateral, dar nu ca centru al războiului biologic propriu zis”, a declarat domnul Shoham pentru The Washington Times.

Operaţiunile cu armele biologice ale Chinei sunt parte dintr-un program dual civil-militar şi sunt „cu siguranţă secrete”, a spus el într-un e-mail.

Shoham are doctoratul în microbiologie medicală. Din 1970 până în 1991 a fost analist senior de informaţii militare israeliene pentru război biologic şi chimic în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume, deţinând gradul de locotenent colonel.

China a negat în trecut că deţine arme biologice ofensive. Departamentul de Stat, într-un raport de anul trecut, a declarat că suspectează angajarea regimului comunist chinez în programe secrete de război biologic, conform Washington Post.

Până în prezent, autorităţile chineze au spus că originea coronavirusului care a ucis şi a infectat mii de persoane (conform datelor oficiale) în provincia centrală Hubei nu este cunoscută.

Gao Fu, directorul Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, a declarat joi, că semnele iniţiale au indicat că virusul provine de la animale sălbatice vândute pe o piaţă de fructe de mare din Wuhan.

Un semn sigur că regimul chinez începe o operaţiune de dezinformare este că, cu câteva săptămâni în urmă, au început să circule pe Internetul chinez zvonuri care susţineau că virusul face parte dintr-o conspiraţie a SUA pentru a răspândi armele biologice. Asemenea campanii de zvonuri sunt – ca de altfel întregul sistem de media socială – sub controlul total al regimului chinez.

Campania de dezinformare ar putea indica faptul că Beijingul pregăteşte un război informaţional pentru a contracara acuzaţii ulterioare că noul virus a scăpat din unul dintre laboratoarele de cercetare civile sau militare din Wuhan.

Institutul Wuhan a studiat coronavirusurile în trecut, inclusiv tulpina care cauzează sindromul respirator sever acut sau SARS, virusul gripal H5N1, encefalita japoneză şi febra dengue. Cercetătorii de la institut au studiat, de asemenea, germenul care provoacă antrax – un agent biologic dezvoltat pe vremuri de Rusia.

„Coronavirusurile (în special SARS) au fost studiate în institut şi se află probabil acolo”, a spus el. „SARS este inclus în programul chinez de război biologic, în general, şi este ţinut în mai multe laboratoare din China”.

Nu se ştie dacă gama de coronavirusuri a institutului este inclusă în programul de arme biologice, dar este posibil, a spus colonelul.

Întrebat dacă este posibil ca virusul Wuhan să se fi scurs, Shoham a spus: „În principiu, infiltrarea externă a virusului ar putea avea loc fie ca scurgere, fie ca o infecţie interioară neobservată a unei persoane care ieşea în mod normal din unitatea respectivă. Acesta ar fi putut fi cazul Institutului de Virologie Wuhan, dar până în prezent nu există dovezi sau indicaţii pentru un astfel de incident.”

După găsirea amprentei genetice a noului coronavirus, ar putea fi posibilă determinarea sau sugerarea originii sau sursei sale.

Shoham, care în prezent lucrează la Centrul de Studii Strategice Begin-Sadat de la Universitatea Bar Ilan din Israel, a declarat că institutul de virologie este singurul sit declarat în China de nivel 4, un statut care indică cele mai stricte standarde de siguranţă pentru a împiedica răspândirea celor mai periculoşi şi exotici germeni patogeni.

Fostul medic israelian cu activitate în intelligence-ul militar a declarat că au existat suspiciuni cu privire la Institutul de Virologie din Wuhan, când un grup de virologi chinezi care lucrau în Canada au trimis în mod necorespunzător probe în China despre unele dintre cele mai mortale virusuri de pe pământ, inclusiv virusul Ebola.

Într-un articol din iulie în jurnalul Institutul pentru Studii şi Analize ale Apărării, Shoham a spus că institutul Wuhan este unul dintre cele patru laboratoare chineze angajate în unele aspecte ale dezvoltării armelor biologice.

El a identificat laboratorul securizat de biosecuritate Wuhan din cadrul institutului ca angajat în cercetări asupra virusurilor cu febra hemoragică Ebola, Nipah şi Crimeea-Congo.

Institutul de virologie Wuhan se află sub egida Academiei Chineze de Ştiinţe. Dar anumite laboratoare din cadrul acestuia „au legătură cu armata sau structuri legate de războiul biologic din cadrul armatei”, a afirmat el.

În 1993, China a declarat o a doua instalaţie, Institutul de Produse Biologice Wuhan, ca una dintre cele opt laboratoare de cercetare în domeniul războiului biologic acoperite de Convenţia asupra armelor biologice (BWC), la care China s-a alăturat în 1985.

Institutul Wuhan de Produse Biologice este un laborator “civil”, dar este legat de armată şi a fost considerat implicat în programul chinez de război biologic, conform declaraţiilor colonelului Shoham.

Vaccinul Chinei împotriva SARS este probabil produs acolo, conform declaraţiilor colonelului israelian. „Aceasta înseamnă că virusul SARS este păstrat acolo, dar nu este un nou coronavirus, cu excepţia cazului în care tulpina iniţială a fost modificată, ceea ce nu este clar că s-a întâmplat şi nu poate fi speculat în acest moment”, a spus el.

Raportul anual al Departamentului de Stat privind respectarea tratatelor militare afirma anul trecut că regimul comunist chinez s-a angajat în activităţi care ar putea susţine războiul biologic.

„Informaţiile indică faptul că Republica Populară Chineză s-a angajat în perioada de raportare în activităţi biologice cu aplicaţii potenţiale cu dublă utilizare, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la respectarea de către aceasta a convenţiilor privind războiul biologic, a spus raportul, adăugând că Statele Unite suspectează că Beijingul nu a eliminat programul de război biologic, conform cerinţelor tratatului.

Laboratorul de biosecuritate este situat la aproximativ 30 de km de piaţa de fructe din Hunan despre care unele rapoarte locale susţin că ar fi focarul epidemiei actuale.

Medicul microbiolog Dr. Richard Ebright, de la Universitatea Rutgers, a declarat pentru Daily Mail din Londra că „în acest moment nu există niciun motiv de suspiciune”, că laboratorul din Wuhan ar fi legat de focarul virusului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal

sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole

Noi studii arată că epidemia de virus Wuhan nu ar avea neapărat legătură cu piaţa de animale

Virusul Wuhan – Cercetător din Marea Britanie estimează un sfert de milion de îmbolnăviri în focarul primar în următoarele 10 zile

Virusul Wuhan continuă să se răspândească, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ţine Taiwanul la uşă

Coincidenţe ciudate: despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusul de …SARS

China pune în carantină încă două oraşe. Epidemia scapă de sub control. OMS tace

Virusul misterios din China: cum a gafat Beijing-ul răspunsul la o epidemie majoră

Misterul furtului de virusuri mortale de la Paris – neelucidat

Scenariu de coşmar: eşantioane cu virusul mortal SARS furate de la Institutul Pasteur din Paris

Anunţul şocant al unei echipe de cercetători: “Suntem gata să generăm super viruşi de SARS”
focus

Actul Doi – Virus misterios apare în China
recomandate

Raport FBI vorbeşte despre chinezi cu eşantioane de SARS şi MERS în bagaje – Yahoo News

Guvernul spaniol dat în judecată pentru că a cerut oamenilor să participe la marşuri pe 8 martie, în plină epidemie

ONU cere ţărilor afectate de pandemie să elibereze deţinuţii pentru a-i feri de infecţii cu virus Wuhan

Fostul premier britanic Gordon Brown cere formarea unui Guvern Mondial pentru a lupta contra virusului Wuhan

Un univers, într-un nume / Virusul care a cauzat pandemia trebuie să primească un nume adecvat

Hong Kong: Pacienţii recuperaţi după infecţiile cu virus Wuhan pot manifesta reducerea capacităţii pulmonare cu până la 30%

WSJ: Stăvilirea epidemiei în China e o ştire falsă. Partidul anulează numeroase zboruri

Noi veşti proaste / Lancet: Virusul Wuhan rămâne în ţesuturile celor infectaţi cinci săptămâni
alte articole din secțiunea opinii

Raport FBI vorbeşte despre chinezi cu eşantioane de SARS şi MERS în bagaje – Yahoo News

Guvernul spaniol dat în judecată pentru că a cerut oamenilor să participe la marşuri pe 8 martie, în plină epidemie

Noua legislaţie a lui Viktor Orban a intrat marţi în vigoare. Ungaria încetează să fie o democraţie

Virusul Wuhan merge în tribunale. China, dată în judecată în SUA. PCC dă SUA în judecată susţinând că virusul e “american”
 
Despre noi
Harta site-ului
RSS
Termeni şi condiţii
Contact
Ediții Străine
Copyright Epoch Times România 2006-2020

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s