Liviu Dragnea intentioneaza sa forteze adoptarea unei OUG pe amnistie si gratiere:„Sunt zile si ore critice pentru Romania…” | Frip

http://frip.ro/liviu-dragnea-intentioneaza-sa-forteze-adoptarea-unei-oug-pe-amnistie-si-gratieresunt-zile-si-ore-critice-pentru-romania/

News

Liviu Dragnea intentioneaza sa forteze adoptarea unei OUG pe amnistie si gratiere:„Sunt zile si ore critice pentru Romania…”

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu afirma ca Liviu Dragnea intentioneaza sa forteze adoptarea unei OUG pe amnistie si gratiere in sedinta de miercuri a Guvernului. „Sunt zile si ore critice pentru Romania”, avertizeaza Dogioiu.

Dogioiu arata ca nu va mai veni un alt moment mai bun pentru Dragnea pentru adoptarea amnistiei intrucat efectele dezmatului din economie vor incepe sa se resimta curand.

„Pentru Liviu Dragnea, aceste ultime zile de august sunt ‘acum ori niciodata’. Asa ca emiterea unei ordonante de gratiere si amnistie nu mai este o chestiune de ‘daca’, ci una de ‘cand’. Iar acest ‘cand’ ar trebui sa fie la sedinta de guvern de miercuri, pentru ca Dragnea sa nu intre intr-o zona de turbulente politice complicate. Cu alte cuvinte, daca rateaza acest moment, s-ar putea sa plateasca foarte scump.

Dupa cum am mai scris, pentru Dragnea personal aceasta ordonanta este necesara, dar nu neaparat o urgenta personala zero, pentru ca pana la o eventuala condamnare in dosarul ‘Bombonica’ va mai trece cel putin un an de la publicarea motivarii, cand va fi sa apara ea.

Insa, pe de-o parte, fereastra de oportunitate se inchide tot mai mult pe masura ce situatia economica se agraveaza. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi asta atat timp cat fara rectificarea bugetara guvernul pretinde ca trebuie sa se imprumute masiv pentru cheltuieli curente. Deci rezervele tin de mutarea unor bani dintr-un buzunar in altul si daca nu taiem de la servicii, presedintie si cateva ministere, nu mai sunt bani, ceea ce e foarte grav.
Pana ca adevarul sa explodeze nu mai e foarte mult si probabil ca Dragnea vrea sa aiba deja sacii in caruta pentru ca, dupa modelul Colectiv, la o adica sa abandoneze corabia in flacari pentru a o manevra din umbra fara povara guvernarii”, explica Dogioiu pe ziare.com.

Jurnalista adauga ca propaganda PSD va justifica adoptarea OUG prin scrisoarea recenta a lui Rudolph Giuliani.

„Tot acest lobby extern bine platit cere de fapt in mod explicit, la unison: amnistie. Cum zice dl Giuliani dupa ce ne abureste cu o comisie de magistrati straini, oripilat de colaborarea intre procurori si servicii secrete de parca n-ar fi auzit in viata lui ca exista FBI? ‘O amnistie ar trebui data celor care au fost acuzati si condamnati ca urmare a exceselor DNA facute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenti care au fost trimisi la inchisoare’.

Asta e ideea! Asta trebuie sa se intample, dar sub acoperirea unei sustineri externe de aceasta data, exploatata isteric de televizunile de casa ale PSD.

De aceea Liviu Dragnea a reincarcat tema puternic si forteaza din toate puterile adoptarea ordonantei in sedinta de miercuri a guvernului si peste ministrul Justitiei, la o adica, ca doar a zis domnu’ Giuliani, nu-i asa?

Sunt zile si ore critice pentru Romania. Odata intrata in vigoare, efectele acestei OUG nu mai pot fi inlaturate indiferent daca e abrogata sau declarata neconstitutionala (nu de catre aceasta CCR, desigur) . Dar si daca nu reuseste sa o obtina, Liviu Dragnea va avea de infruntat ceea ce ar putea fi sfarsitul. Este care pe care, Romania infractorilor vs Romania oamenilor onesti. Si numai una poate invinge”, concluzioneaza Dogioiu.

© Copyright 2015 by FRIP.RO

Leave a Reply: (What... You're shy?)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s